Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

300 ezernél több madarat számoltak meg a téli vízimadár-számláláson

2022.02.11
15:45
2022.02.11
16:49
Forrás
Pannon RTV
56. alkalommal szervezték meg januárban a nemzetközi téli vízimadár-számlálást.

A Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület koordinálásával önkéntesek, szakemberek, a védett területek kezelői, hegymászók és vadászok jártak be egy hónap alatt több mint 1500 helyszínt Szerbiában. A felénk megszokottnak számító madárfajok mellett számos, ritkábban előforduló fajt is megfigyeltek, mint például a batla, a bakcsó, a vörös kánya, a vörös gém, a böjti réce, vagy a borzas gödény.

Marko Šćiban, koordinátor, Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület: „Az elsődleges eredmények alapján több mint 300 ezer madarat számláltunk össze. Idén meglepetésnek számít a korábbiakhoz képest a ludak kifejezetten magas száma, és az előző évekhez viszonyítva elmondhatjuk, hogy csak ludakból több mint 100 ezer volt, a két leggyakoribb fajból, amelyek a nagy lilik és a nyári lúd. Azonban most jegyeztük fel a legnagyobb számú barátrécét is, valamivel több mint 40 egyedet.”

nemzetközi vízimadár-számlálás
gödény
vörös kánya
hattyú
réce
madár
Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület
lúd

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.