Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

5 határon át

2023.03.21
10:50
2023.03.21
16:14
Forrás
Pannon RTV
Adai, szabadkai és gunarasi fiatalok képviselik Vajdaságot az 5 határon át Kárpát-medencei vetélkedő döntőjében. A vetélkedőt tegnap tartották Zentán.

A külhoni értéktárak feltérképezésére irányuló megmérettetés házigazdája a zentai Gimnázium volt, ahol az a 10 általános iskolai csapat mérkőzött meg egymással. 

Tápai Emma, az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör Tiszamenti lányok csapatának tagja: „Az összes feladatot nagyon élveztem. A kedvencünk a fesztiválszervezés volt.”  

A megmérettetés első részében elméleti kvíz volt, majd a gyakorlat kapott szerepet.

Resócki Rolland, zsűritag: „Nagyon örültünk az online feladatoknak, mert olyan terepmunkákat és olyan kreativitást tapasztaltunk a gyerekekben, ami mai világban sajnos nagyon ritka.”

A szervezők az általános iskola felső tagozatát célozták meg ezzel a vetélkedővel. 

Virág Kiss Anita, munkatárs, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet: „Vajdaságban 28-29 csapat jelentkezett és 18-19 jutott el egészen a harmadik forduló végéig, és az első tíz csapatot tudtuk meghívni a regionális vetélkedőre.” 

A kárpát-medencei döntőt Pécsett tartják március 31-től április 2-ig. 

vetélkedő
Ada
Zenta

Most

08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű