Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

64 darab gyermekülést osztottak ki Magyarkanizsán

2019-10-11
14:25
2019-10-11
16:12
Forrás
Pannon RTV
A szülők a községi Közlekedésbiztonsági bizottságnak és a Szerbiai Közlekedésbiztonsági Irodának köszönhetően kaphatták meg a gyereküléseket.

A pályázatra azok a Magyarkanizsa községben élők pályázhattak, akiknek gyermeke 2019. január elseje és szeptember 30-a között született, valamint a szülők legalább egyike gépkocsi-tulajdonos.

A szülők számára nagy segítséget jelentett ez az ajándék. „Sok mindenben segít, hiszen harmadik gyerekünk fogja használni. Anyagiakban is sokat segít és nagyon örülünk neki, hogy biztonságban tudhatjuk a gyereket” - mondta a helyi Csikós Attila.

A 64 gyerekülés közül 20 darabot a Szerbiai Közlekedésbiztonsági Iroda biztosított, míg 50 darabot a magyarkanizsai önkormányzat. „Összesen hetven gyerekülésre írtuk ki a pályázatot, ennek az összege nagyjából 200 ezer dinár körül van. Az akció lényege az, hogy mindenki lehetőséget kapott arra, aki ebben az évben született, hogy ezt az ülést megpályázza, így a hetven pályázásra szánt ülésből 64-et ki tudunk osztani a mai nap folyamán” - nyilatkozta Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere.

Az ünnepélyes átadó során a Szerbiai Közlekedésbiztonsági Iroda munkatársai bemutatták a szülőknek az autós gyermekülés helyes használatát is, ugyanis a statisztikák szerint a gyermekülést használó szülők 90 százaléka helytelenül használja azt, és ezzel balesetveszélybe sodorja gyermekét utazás közben.

Magyarkanizsa
gyerekülés
pályázat

Most

10:35

Kilenc új fertőzött Magyarországon

Kilenccel, 4183-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, és az elmúlt 24 órában senki nem halt bele a fertőzésbe - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.
09:01

Hétfőn nyit újra a Louvre

Hétfőn nyit újra a párizsi Louvre, amely március közepén zárt be a koronavírus-járvány miatt. A világ leglátogatottabb múzeuma szigorú egészségügyi előírások mellett fogadja ismét a látogatókat.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.