Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

75 éves a Hét Nap

2021.09.21
22:16
2021.09.22
16:25
Forrás
Pannon RTV
75 éves a vajdasági magyarság hetilapja, a Hét Nap. Az 1946-ban alapított újság még mindig fontos az itt élők számára. Pillantsunk most egy kicsit bele a Hét Nap múltjába és jelenébe.
Pannon RTV

Dudás Károly 1983 decemberében került a Hét Naphoz. Még részese volt annak az áldott állapotnak, amikor 53 ezer példányban jelent meg a hetilap, egy időszakban még a 60 ezres példányszámot is elérte. Akkoriban alig lehetett olyan vajdasági magyar család, ahova nem jutott volna el a Hét Nap. Azután jöttek a miloševići idők, a hétnaposok sztrájkja, ami után minden támogatást megvontak a laptól. A viszontagságos időkben volt, hogy egyszerre három különböző Hét Nap jelent meg. Akkor kezdett csökkenni a példányszám, a küzdelmes időszakban nem volt papír, kilincselni kellett a támogatásokért – mesélte Dudás Károly, aki 21 évig volt a hetilap főszerkesztője. 

Pannon RTV

A Hét Napnál a 2021-es év a 75. születésnap jegyében telik. Régi írásokkal, fotókkal emlékeznek, meglepetéskiadványokkal készülnek, és ajándékok is várják az olvasókat.

Pannon RTV

A Hét Napnak jelenleg 17 foglalkoztatottja van. Így, vagy úgy, mindegyik alkalmazott azon dolgozik, hogy minden héten megjelenjen az új szám. De vajon kezükbe veszik-e az újságot az olvasók? A Hét Napnál is fontos helye van az online megjelenésnek. 

Az 1946-ban alapított vajdasági magyar hetilap, a Hét Nap az egész családnak, kicsiknek és nagyoknak is szól. Generációk nőttek fel kezükben az újsággal a 75 év alatt. A jubileum kapcsán öt külön kiadvánnyal, illetve könyvvel készülnek, amelyek még az idén vagy a jövő év elején megjelennek. 

Hét Nap
Tóth Lívia
Tóth Tibor
Szalai Attila
Szabó Attila
Dudás Károly
László Edit
Szerda Zsófia

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.