Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Adventi ablakvadászat Bezdánban

2021.12.01
19:34
2021.12.01
19:59
Forrás
Pannon RTV
A bezdáni családok sétálva keresgélnek, a szemfüleseket ünnepi meglepetés várja.
Pannon RTV/Szalai Adrián

Adventi ablakvadászattal teszik izgalmasabbá a karácsonyi várakozás időszakát Bezdánban. Minden nap egy-egy újabb ablak öltözik karácsonyi díszbe. A játéknak még nincs hagyománya a nyugat-bácskai településen, most először szervezték meg a Bezdáni Hidak Polgári Egyesület kezdeményezésére.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Bezdánban a megszokott adventi várakozás helyett közös játékkal színesítik a hideg estéket. Az ablakvadászat lényege, hogy a résztvevők jól láthatóan elhelyezik az adott decemberi nap számát az ablakukon, így az adventi dátum minden délután megjelenik a település valamelyik pontján. Bezdán Martin Krisztina, Bezdán: „Az ablakokat a falunak az apraja és nagyja keresi, szóval bárki részt vehet. Minden nap úgy csináljuk, hogy kettő órától az ablak az el van készítve, sorszám van rajta, az aznapi dátumnak a száma, és egész estig, akár éjfélig is várjuk, hogy ki találja meg és az első megtaláló természetesen meglepetésben részesül.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A gyerek izgatottan várják, hogy elindulhassanak, és keresés közben találkozzanak egymással. Fica Andrea és Kántor Dániel, Bezdán:
„- Először a központban fogunk keresni, mivel ott a legforgalmasabb.
- Én is ugyanígy terveztem, hogy arra indulunk, és akkor elosztjuk az ajándékokat, hogyha találunk.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Az újdonság jó ötletnek bizonyult, a felnőttek arcára is mosolyt csal a játék. Fica Szendi, Bezdán: „Nekem karácsony ünnepe a szívügyem. Ha nem vagyok itthon, akkor is muszáj készülődjek, első naptól kezdve. Adventra már az egész ház csillogó villogó. Említették nekem ezt az akciót, amit a Hidak tartanak, én rögtön benne voltam.”

Bezdán területén december 1-jétől bárki útra kelhet, egy hangulatos kora esti séta mindig jó közös program a család részére.

Bezdán
advent
karácsony
ablakvadászat

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.