Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Adventi díszek készültek szorgos gyermekkezek között Keviben

2021.11.30
15:07
2021.11.30
15:51
Forrás
Pannon RTV
Színes adventi koszorúkat és díszeket készítettek a serényen szorgoskodó kevi óvodások és iskolások a Móra István Művelődési Egyesület által szervezett programon ma délelőtt.

A közös adventi előkészületi foglalkozás minden évben megszervezésre kerül a faluban az elcsendesedés időszakában. A munkába a gyermekek szülei és nagyszülei is örömmel bekapcsolódtak.

Perpauer Attila, a Móra István Művelődési Egyesület elnöke: „Holnap a piacon az elkészült díszeket el is fogjuk adni. Ezzel szeretnénk egy jótékonysági akcióhoz kapcsolódni, amelynek keretében szeretnénk játékokat vásárolni, vagy ha annyi pénz összejön, akkor pedig egy játszóteret szeretnénk az iskola udvarában elkészíteni.”

Kevi
advent
készülődés
dísz
Perpauer Attila

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.