Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Adventi hangversenyt tartottak az Október 10. Általános Iskola tanulói

2018-12-16
07:56
2018-12-16
17:45
Forrás
Pannon RTV
Hagyományőrző csoportok mutatkoztak be tegnap este a szabadkai Városházán. A szabadkai Október 10. Általános Iskola tanulói adventi hangversenyt tartottak. Ez volt az első fellépésük.

Az intézményben hat hagyományőrző csoport működik. A hagyományok és a népi szokások ápolása igen fontos - mondta Đurić Kiss Melinda. Az iskola igazgatója kiemelte, a rendezvénynek egyben közösségformáló ereje is van, valamint erősíti a nemzeti hovatartozásukat. A jövőben további fellépéseket szerveznek majd a diákoknak.

Đurić Kiss Melinda, igazgató, Október 10. Általános Iskola, Szabadka: „A hagyományőrzés, illetve a népi szokások ápolása közösségformáló erő. Úgy gondolom, hogy ezeken a tevékenységeken keresztül a diákok széleskörű fejlesztést kapnak, mind testi, mind lelki, mind érzelmi téren, illetve a hagyományőrzés megalapozza, erősíti és építi a nemzeti hovatartozást, illetve a szülőföld, a haza iránti szeretetet is.”

advent
Október 10. Általános Iskola
Szabadka

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.