Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Adventi hangversenyt tartottak az Október 10. Általános Iskola tanulói

2018-12-16
07:56
2018-12-16
17:45
Forrás
Pannon RTV
Hagyományőrző csoportok mutatkoztak be tegnap este a szabadkai Városházán. A szabadkai Október 10. Általános Iskola tanulói adventi hangversenyt tartottak. Ez volt az első fellépésük.

Az intézményben hat hagyományőrző csoport működik. A hagyományok és a népi szokások ápolása igen fontos - mondta Đurić Kiss Melinda. Az iskola igazgatója kiemelte, a rendezvénynek egyben közösségformáló ereje is van, valamint erősíti a nemzeti hovatartozásukat. A jövőben további fellépéseket szerveznek majd a diákoknak.

Đurić Kiss Melinda, igazgató, Október 10. Általános Iskola, Szabadka: „A hagyományőrzés, illetve a népi szokások ápolása közösségformáló erő. Úgy gondolom, hogy ezeken a tevékenységeken keresztül a diákok széleskörű fejlesztést kapnak, mind testi, mind lelki, mind érzelmi téren, illetve a hagyományőrzés megalapozza, erősíti és építi a nemzeti hovatartozást, illetve a szülőföld, a haza iránti szeretetet is.”

advent
Október 10. Általános Iskola
Szabadka

Most

23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű