Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Adventi hangversenyt tartottak az Október 10. Általános Iskola tanulói

2018-12-16
07:56
2018-12-16
17:45
Forrás
Pannon RTV
Hagyományőrző csoportok mutatkoztak be tegnap este a szabadkai Városházán. A szabadkai Október 10. Általános Iskola tanulói adventi hangversenyt tartottak. Ez volt az első fellépésük.

Az intézményben hat hagyományőrző csoport működik. A hagyományok és a népi szokások ápolása igen fontos - mondta Đurić Kiss Melinda. Az iskola igazgatója kiemelte, a rendezvénynek egyben közösségformáló ereje is van, valamint erősíti a nemzeti hovatartozásukat. A jövőben további fellépéseket szerveznek majd a diákoknak.

Đurić Kiss Melinda, igazgató, Október 10. Általános Iskola, Szabadka: „A hagyományőrzés, illetve a népi szokások ápolása közösségformáló erő. Úgy gondolom, hogy ezeken a tevékenységeken keresztül a diákok széleskörű fejlesztést kapnak, mind testi, mind lelki, mind érzelmi téren, illetve a hagyományőrzés megalapozza, erősíti és építi a nemzeti hovatartozást, illetve a szülőföld, a haza iránti szeretetet is.”

advent
Október 10. Általános Iskola
Szabadka

Most

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.