Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kerekes Rudolf

Adventi teadélután Torontálvásárhelyen

2018-12-03
20:56
2018-12-03
21:14
Forrás
Pannon RTV
Advent első vasárnapján hagyományos teadélutánt szervezett a torontálvásárhelyi Pipacs Nőegylet. A helyi vadászotthonban Vajdaság több településéről mintegy százhetven vendég szórakozott.

Az idén 40 éves fennállását ünneplő torontálvásárhelyi Pipacs Nőegylet már hagyományosan mindig advent első vasárnapjára szervezi a teadélutánt. Ezúttal sem maradt el az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtása, majd bemutatkoztak a többek között Sándoregyházáról, Temerinből, Székelykevéről, Bácsföldvárról, vagy Hertelendyfalváról érkezett csoportok. Az igazi jó hangulatot a terített asztalok, a tombolajáték, és a jó zene teremtette meg. Csanki Rozália, titkár, Pipacs Nőegylet, Torontálvásárhely: „Ez a mi teadélutánunk most különbözik a többitől, mivel adventi készülődés van, és volt egy kis műsor, amelyet a lelkésznőnk olvasott fel, egy kis igehirdetést, ami még eddig nem volt, ez most az első, és Bakator János tanítóbácsi a kisfiával adott elő egy kis énekszámot, ami korábban nem volt.”

A muzslyai és a torontálvásárhelyi nőegylet közötti barátság három évtizedes múltra tekint vissza, gyakran látogatják meg egymást. Molnár Rozália, elnök, Muzslyai Nők Klubja: „Nagyon jó itt a hangulat, ez a barátság már harminc éve fenn áll Muzslya – Torontálvásárhely között és minden találkozón találkozunk egymással és nagy örömmel jövünk, és mi is őket örömmel várjuk.”

A Pipacs Nőegylet tagjai a decemberi hónapot is aktívan töltik, egyebek között most a közös szilveszterezésre készülnek.

advent
teadélután
Torontálvásárhely

Most

17:49

Forma-1 - Hamilton győzött Monacóban

A címvédő és ötszörös világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat, és ezzel 17 pontra növelte az előnyét az összetett pontversenyben.
17:12, Frissítve: 17:43

Potápi: Meg kell védeni a nemzetet

Az országot 1100 éven át védelmező hősökhöz hasonlóan nekünk sincs más feladatunk, mint megvédeni határainkat, Magyarország területi épségét és a nemzetet.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.