Ugrás a tartalomra
Pixabay/illusztráció

Afrikában szárnyal az egyetlen jeladós magyar szalakóta, Eleven

2019.11.11
11:29
Forrás
sokszinuvidek.hu
A madár idén szeptemberben már negyedik alkalommal indult Afrika irányába.

Jelenleg a Száhel-övezet lakója, várhatóan novemberben költözik az Egyenlítőn túlra. Eleven az egyetlen szalakóta, amelynek hátára műholdas jeladót szeretlek. 2016 óta folyamatosan figyelik, hogy merre jár. Az elmúlt időszakban több szalakótát is elláttak ugyanilyen nyomkövetővel, többségük azonban elpusztult a vándorlás során. A legtöbb esetben csak egy-két vonulást lehetett megfigyelni.

szalakóta
Eleven
jeladó
Afrika
vándormadár

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.