Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Akár 36 fok is lehet ma

2020-07-29
14:00
2020-07-29
15:24
Forrás
Pannon RTV
Igazi kánikula, 30 fok feletti hőmérsékleti értékek, erős UV-sugárzás - ez vár ránk az elkövetkező napokban.

Ma Szerbia egyes részein akár 35-36 fokos csúcshőmérséklet is lehet. A hétvégén is 30 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet a térségben, és a jövő hétre sem jeleznek elő lehűlést a meteorológusok.

A Palicsi-tó partján is sokan kerestek hűvöst a délelőtti órákban. A távolságot betartva napoztak a víz mellett.

A lakótömbök lakói is szenvednek a melegtől. Többen az épületek körüli parkok árnyékos részein hűsöltek. Sokan mindenféle panasz nélkül vészelik át az év legmelegebb napjait.

A kánikula több napig is kitarthat a szakemberek előrejelzései szerint. A meleg egyaránt megterhelheti a krónikus betegek, az idősek, sőt még a gyerekek szervezetét is - figyelmeztet Kasza Bálint orvos. Mint mondja a szervezet izzadással hűti magát, ezért fokozott figyelmet kell fordítani a megfelelő folyadékpótlásra. Fejfájás, migrén, bágyadtság, szédülés is jelentkezhet az érzékenyebbeknél – mondta dr. Kasza Bálint. A nyugalmazott családorvos hozzátette: „Az ilyen jellegű tünetek megjelenése komoly figyelmeztetést jelent, hogy az illető igenis nagyon figyeljen oda, mert a szervezet minden lámpát, minden piros fényt bekapcsolt és jelzi, hogy probléma van. Ezt orvosolnia kell, ilyenkor sokkal jobban kímélje magát.”

A meleg, napos idő egészen a jövő hét közepéig kitarthat, azzal, hogy kedden nagyobb eséllyel fordulhat elő térségünkben zápor, zivatar. A hőmérséklet ugyanakkor egészen keddig 30 fok körül marad. A dél körüli órákban erős lesz az UV-sugárzás, ezért a fényvédő krém használata erősen ajánlott.

időjárás
kánikula

Most

12:10, Frissítve: 12:38

Kész az orosz vakcina

Megvan a koronavírus elleni első védőoltás. A fontos hírt maga Vlagyimir Putyin jelentette be.
09:16, Frissítve: 09:25

Lángokban áll Kis-Amazónia

530 négyzetkilométernyi mocsaras vidék vált a lángok martalékává az argentínai Paraná-folyó torkolatvidékén, amelyet Kis-Amazóniaként is emlegetnek.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.