Ugrás a tartalomra

Akciófilm jelenetei elevenedtek meg Magyarkanizsán

2019.10.25
14:34
2019.10.25
17:59
Forrás
Pannon RTV
A szerbiai csendőrség újvidéki egységének tagjai tartottak ma bemutatót óvodásoknak és iskolásoknak Magyarkanizsán.

A városháza előtti téren a gyerekek megtekinthették a csendőrség által használt eszközöket és ki is próbálhatták azokat.

Nagy volt az izgalom a gyerekek körében, ugyanis a tetőről való ereszkedést, kutyás egységeket, fegyvereket, autókat és az álcázás fortélyait is láthatták.

Perpauer Dániel, Magyarkanizsa: „Itt most lemásztak a falon. Nagyon tetszik, mert olyan, mint a rendőrös filmekben, amiket néztem.”

Bata Flóra, Magyarkanizsa: „Nagyon tetszett az az ember, aki beöltözött bokornak. Megijedtünk, hogy megmozdult. Voltak ilyen nagyon-nagy fegyverek, és azok is nagyon tetszettek, meg az, hogy lemásztak a falon, nagyon magas házról.”

A rendezvényen Dejan Stojišić, csendőrségi tisztviselő mesélt a munkájukról. A csendőrök azt is megmutatták, hogyan járnak el, amikor bevetésen vannak.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere elmondta, az esemény célja elsősorban az volt, hogy a gyerekek betekintést nyerjenek a csendőrök munkájába, és bízzanak az illetékes szervekben.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Azért hívtuk el az óvodából és az általános iskolából a diákokat és a gyerekeket, hogy ők közelebb érezzék magukhoz, magukat a rendőrséghez és általában azokat a szerveket, akik azzal vannak megbízva, hogy minket védjenek és szolgáljanak. Nagyon sokszor a probléma onnan ered, hogy nem bíznak meg már fiatal korban sem a gyerekek magukban a rendőrökben, vagy a mi esetünkben a csendőrség munkatársaiban.”

A bemutatót a Rendőrség a közösségben elnevezésű program keretében hozták el Magyarkanizsára.

csendőrség
Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.
13:10, Frissítve: 16:20

Ne hagyjuk elveszni a disznótorozás hagyományát!

Hagyományos disznótoron vehettek részt az érdeklődők a szabadkai Makkhetes helyi közösségben. Az esemény célja, hogy tovább őrizzék a tradíciót, megismertessék a fiatalok körében is, majd a befolyt összeget jótékony célja fordítsák.

Népszerű