Ugrás a tartalomra
Kopaonik
Wikimédia

Aki autóval akar eljutni a sípályákhoz, az fizessen

2017-10-12
13:20
2017-10-12
13:26
Forrás
Szerbiai RTV
Október 16-tól személyautónként 150 dináros napi belépőt kell fizetniük azoknak, akik a Kopaonik Nemzeti Parkban szeretnének síelni.

A helyiek szerint méltánytalan az, hogy nekik is ugyanannyit kell fizetniük, mint az üdülőknek. A belépőt nem személyenként, hanem járművenként fizettetjük meg mindhárom kapunál - mondja Predrag Šumarac. A nemzeti Park képviselője szerint a bevezetett rendszer még kezdetleges, és idővel addig tökéletesítik, amíg az meg nem felel helyieknek és a látogatóknak is. A befolyt összeget a nemzeti park védelmére és fejlesztésére fordítják.

Kopaonik
belépő
sípálya

Most

16:40

Enyhül az idő Vajdaságban

A viharos hétvége után ezen a héten már kissé enyhébb időjárásra számíthatunk Szerbiában, főként pedig Vajdaságban. Holnaptól már melegebb időnk lesz a meteorológusok szerint.
14:52

Jókor találkozik a szerb és magyar válogatott

Märcz Tamás szerint a jövő szempontjából jókor találkozik a magyar férfi vízilabda-válogatott a címvédő és olimpiai bajnok szerbekkel a Barcelonában zajló Európa-bajnokság keddi negyeddöntőjében.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.