Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Aki a virágot szereti…, látogasson el Újvidékre!

2020-05-29
15:22
2020-05-30
19:09
Forrás
Pannon RTV
Virágpiac várja a növények szerelmeseit az újvidéki Vojvodina Sport- és Üzletközpont előtti téren.

Ma és holnap dísznövénykertészek, fűszer- és gyógynövénytermelők, méztermelők, valamint kézművesek állítják ki portékájukat.

A borongós idő sem tántorította el az újvidékieket, hogy kimenjenek válogatni a széles kínálatból.

Szilágyi Anna: „Mindenképpen szeretjük a virágpiacot és jövünk is rendszeresen megnézni. Nem minden alkalommal vásárolunk, de szeretjük.”

Katona Ibolya virágkertész a dísznövények széles skáláját tudja kiállítani. Tíz éve jár rendszeresen az újvidéki virágpiacra: „Az idén a helyzetre való tekintettel most van először, de látszik is szerintem az embereken, meg a tömegen, hogy azért van érdeklődés. Tekintettel arra, hogy az idén most tényleg az első alkalommal van itt, Újvidéken ez a virágpiac, szerintem aki csak várta, az most mindenki itt van.”

A kiállítás és vásár csak nevében virágpiac, hiszen a dísz- és egyéb növények mellett számos más termék is megtalálható a rendezvényen. Méz-, tej- és hústermékek mellett nagy a kínálata kézműves alkotásokból is.

Csorba László csókai gölöncsér: „Szélcsengők, virágtartó kaspók, ilyen jelleggel mozdulunk. Kihoztam a korongomat, hogy azért be is mutassam az embereknek, és egy kicsit lepihenjenek, hogy jobban teljen a napjuk, és persze az enyém is.”

Az ilyen jellegű rendezvények nem csak a vásárlókhoz hozzák közelebb a változatos portékát, hanem az elárusítóknak is alkalmat adnak termékeik és alkotásaik bemutatására.

Torjai Zita törökbecsei gyöngyfűző: „Nem igazán éli virágkorát a kézművesség, de vannak lehetőségek, csak folyamatosan menni kell. Tehát ezt nem lehet úgy, hogy otthon leülök, és azt aztán onnan eladom. Tehát járunk vásárról vásárra, kézműves vásárra, kiállításokra, adott esetben virágkiállításra, mikor hol van rendezvény.”

Az Újvidéki Erdőtelepítő Mozgalom tavasszal és ősszel is megszervezi a virágpiacot. Újvidék és környéke mellett egész Vajdaságból, és Szerbia más részeiből is érkeznek kiállítók.

Sonja Konjović szervező: „Az emberek szeretnek Újvidékre járni, mivel itt jól érzik magukat, jó fogadtatásban részesülnek. Ezek az ő benyomásaik, mivel azt mondják: alig várjuk, hogy eljöjjünk Újvidékre, tehát vannak kiállítóink az ország minden területéről. Egyszerűen szeretik, és otthon érzik magukat.”

Az érdeklődőknek nem kell sokáig várniuk a következő virágpiacra Újvidéken. Legközelebb június 5-én és 6-án kerül sor kiállításra, szintén a SPENS előtt.

virágpiac
Újvidék
SPENS
kézműves
vásár

Most

13:07

La Liga: Sevilla – Eibar 1:0

Hazai pályán győzött a Sevilla csapata a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának hétfő esti mérkőzésén az Eibar együttese ellen.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.