Ugrás a tartalomra

Akkor is meghackelhetik az e-mailjét, amikor már biztosan nem számít rá

2017-08-29
18:46
Forrás
hvg.hu
Biztonsági kutatók egy igen furfangos támadás lehetőségét vázolták fel: egy megkapott és biztonságosnak hitt e-mailt lehet rosszindulatúvá tenni.

Az e-mail- és felhőbiztonsággal foglalkozó Mimecast cég kutatója hívta fel a figyelmet egy olyan trükkre, amellyel azután is módosítható (fertőzhető) egy e-mail, hogy az már landolt a címzett fiókjában.

A Ropemakernek (Remotely Originated Post-delivery Email Manipulation Attacks Keeping Email Risky) elnevezett támadás során a hacker küld(het) egy ártatlan e-mailt, amelyik átmegy a levélszemét-szűrőn és a biztonsági szűrőkön, majd a távolból módosítja azt (például egy rosszindulatú URL-re cserél ki egy legitim weboldalra mutató linket), anélkül, hogy hozzáférne a felhasználó gépéhez.

Persze nem csak linket cserélhet ki, akár a levél szövegét is módosíthatja. A kutatók szerint a Ropemaker ténykedésének csak a hackerek fantáziája szabhat határt, amiről viszont tudjuk, korlátlan is lehet. Bár a Mimecast konkrét esettel nem találkozott, de ez nem jelenti azt, állítják, hogy ne fordult volna elő már ilyen hackelés.

Az ilyesfajta támadás elleni védelem érdekében a felhasználóknak webalapú e-mail-klienseket érdemes használniuk, olyat például, mint amilyen a Gmail. Az Apple Mail, az Outlook asztali vagy mobil verziója viszont kiszolgáltatott lehet az efféle támadásokkal szemben.

Most

12:02, Frissítve: 12:29

Érkezik az influenzaszezon

Egyes szerbiai kórházakban már óvintézkedéseket vezettek be az influenza terjedésének megakadályozására. Észak-Bácskában viszont még csak elvétve fordulnak orvoshoz náthás tünetekkel a páciensek.
11:13, Frissítve: 11:22

Felmelegedés kezdődött térségünkben

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a következő napokban a legtöbb helyen 10 fokig, vagy akár fölé is emelkedik a hőmérő higanyszála napközben.
08:23, Frissítve: 08:29

Örök tél filmbemutató

Az Örök tél című magyar történelmi filmdrámát mutatták be péntek este Magyarkanizsán. A film Havasi János Lánykák, az idő eljárt című novellája alapján készült.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.