Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ami kertünket, ablakpárkányunkat és a szobánkat is szebbé teszi

2019-04-26
14:24
2020-02-10
19:12
Forrás
Pannon RTV
Igazi növénykavalkáddal vár mindenkit Szabadka Központjában a Garden Flora virágkiállítás és vásár.

Továbbra is a muskátli a sláger, de a petúniák is jól fogynak itt a szabadkai virágvásáron és kiállításon, amely egészen vasárnapig várja a látogatókat a színpompás növényekkel. Sokan az ilyenkor a balkonládába kerülő egynyári virágokat keresték a központban található standoknál.

Voltak olyanok is akik valamilyen különlegességet kerestek, akárcsak Köblös László. „Valami kúszószegfű. Németeknél fedeztem fel tavaly, hazahoztam, de sajnos megöltem. Úgy látszik túlöntöztem, vagy nem tudom mi lehetett a baj.”

Dobrok Attila is a kedvenc virágát kereste az árusok portékái között. „Az aszparát. Azt szeretjük mi. Az egész család, meg a muskátlit.”

A szezonális növényeknek nagy most a kereslete, mondta a bajmoki Bezdán Szilvia, aki családjával 23 éve foglalkozik növénytermesztéssel. „Néhány újfajta talán van, ilyen magasabb begóniák, amik ilyen balkonládába valók. Szinte mindent. Nincs olyan, ami ne menne, talán a petúnia visszaesett. Azt nem viszik, de a többi más fajta virágot, azt igen.”

A növények mellett beszerezhetőek a gondozásukhoz szükséges eszközök, cserepek, kaspók, fűmagok, illetve a konyhakertbe palánták, valamint a kaktuszgyűjtők számára is több árus kínál különlegességeket.

virág
növény
virágkiállítás
Szabadka

Most

21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.