Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ami kertünket, ablakpárkányunkat és a szobánkat is szebbé teszi

2019-04-26
14:24
2019-04-26
17:59
Forrás
Pannon RTV
Igazi növénykavalkáddal vár mindenkit Szabadka Központjában a Garden Flora virágkiállítás és vásár.

Továbbra is a muskátli a sláger, de a petúniák is jól fogynak itt a szabadkai virágvásáron és kiállításon, amely egészen vasárnapig várja a látogatókat a színpompás növényekkel. Sokan az ilyenkor a balkonládába kerülő egynyári virágokat keresték a központban található standoknál.

Voltak olyanok is akik valamilyen különlegességet kerestek, akárcsak Köblös László. „Valami kúszószegfű. Németeknél fedeztem fel tavaly, hazahoztam, de sajnos megöltem. Úgy látszik túlöntöztem, vagy nem tudom mi lehetett a baj.”

Dobrok Attila is a kedvenc virágát kereste az árusok portékái között. „Az aszparát. Azt szeretjük mi. Az egész család, meg a muskátlit.”

A szezonális növényeknek nagy most a kereslete, mondta a bajmoki Bezdán Szilvia, aki családjával 23 éve foglalkozik növénytermesztéssel. „Néhány újfajta talán van, ilyen magasabb begóniák, amik ilyen balkonládába valók. Szinte mindent. Nincs olyan, ami ne menne, talán a petúnia visszaesett. Azt nem viszik, de a többi más fajta virágot, azt igen.”

A növények mellett beszerezhetőek a gondozásukhoz szükséges eszközök, cserepek, kaspók, fűmagok, illetve a konyhakertbe palánták, valamint a kaktuszgyűjtők számára is több árus kínál különlegességeket.

virág
növény
virágkiállítás
Szabadka

Most

14:02, Frissítve: 14:30

Váratlan utazás...

Mint egy ismeretlen ismerős, úgy lépett a budapesti Papp László Budapest Sportaréna színpadára Paul Anka.
13:36, Frissítve: 14:16

Az Öreg híd vidéke

Huszonöt évvel a polgárháború után a Bosznia-hercegovinai Mostar ma pezsgő, attraktív turistaváros, környéke pedig a természet szépségeivel csábítja az utazókat.
12:26, Frissítve: 12:36

Fokozódik a forgalom a szerbiai utakon

A hétvégén a turisták és a hazatérő vendégmunkások újabb áradata várható, ezért fokozott forgalomra kell készülnünk az utakon, tájékoztatott a Szerbiai Motoros Szövetség.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.