Ugrás a tartalomra
Pixabay/MabelAmber

Amszterdam - Kitiltanák a turistákat a marihuánát árusító kávéházakból

2021-01-12
22:50
Forrás
euronews
A holland főváros polgármestere és a rendőrség kitiltaná a külföldieket a kannabiszt árusító kávézókból, hogy csökkentsék a drogturizmust és javítsák Amszterdam imázsát, emellett ezáltal szeretnék csökkenteni a zsúfoltságot a vörös lámpás negyedben.

A kávéházak képviselői szerint a tiltás csak további problémákat eredményezne.

"Nagy probléma, ha bezárják a turistáknak szóló coffee shop-okat, miközben még mindig sokan érkeznek Amszterdamba" - panaszkodik a Kannabiszüzletek Szövetségének szóvivője, Joachim Helms. "Ezzel egyidőben megteremtik az utcai dealerek problémáját, ami pontosan az, ami ellen küzdünk."

Hollandiában legális személyes használatra vásárolni az úgynevezett könnyű drogokat a coffee shop-okban, és rengeteg külföldi éppen emiatt érkezik a fővárosba. A helyi politikusok ennek véget vetnének, hogy feljavítsák Amszterdam "imázsát".

Amszterdam
Hollandia
marihuána

Most

16:05, Frissítve: 17:17

Egyelőre megmenekült az idei szőlő

Elégedettek a királyhalmi szőlősgazdák a szőlőtőkék állapotával egy héttel a Vince-napi próbametszés után. Az enyhe télnek köszönhetően eddig nem mutatkoztak fagykárok.
15:58, Frissítve: 16:04

Vasárnap nem oltanak

Az oltásra továbbra is online formában az eUprava portálon, továbbá telefonon reggel 8 és este 8 óra között a 0800 222 334-es számon lehet jelentkezni.

Népszerű

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka.