Ugrás a tartalomra

Andrej Šoštarić: Mintegy 180 ezer tonna szaharai homok érkezett Európába

2024.04.02
08:09
2024.04.02
08:16
Forrás
Tanjug
Az elmúlt napok szeles időjárása futóáramlatként szállította a nagy mennyiségű homokot Afrikából - mondta Andrej Šoštarić, a belgrádi Közegészségügyi Intézet munkatársa.

Hozzátette, a szaharai homok egészen Svájcig eljutott és felhívta a figyelmet arra, hogy figyelemmel kell kísérni jelenlétét a levegőben, mert bebizonyosodott, hogy rossz hatással van az egészségre. Šoštarić azt javasolja, hogy ilyenkor kevesebb időt töltsünk a szabadban és az arra szakosodott internetes oldalakon kövessük a szennyező anyagok koncentrációját a levegőben. Ezenkívül kerülni kell a szabadban végzett fizikai aktivitást is, amíg magas a homok koncentrációja a levegőben.

szaharai homok

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.