Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Átmeneti tavasz, majd újra hideg

2021.02.04
14:07
2021.02.04
16:29
Forrás
Pannon RTV
A jelentős hőmérsékleti különbségek és a fronthatások sokak szervezetét megviseli. Mit tehetünk?
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Az évszakhoz képest az átlagnál jóval melegebb, de továbbra is változékony időjárás lesz jellemző térségünkre. Az előttünk álló reggeleken 5-6 fok körüli értékeket mérhetünk, napközben pedig 19-20 fok körüli csúcsok várhatók. Az orvosmeteorológia szerint hidegfronti hatás várható a következő napokban, emiatt legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, fáradékonyság jelentkezhet.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A hétvégéhez közeledve a csúcsértékek akár a 20 Celsius-fokot is elérhetik térségünkben. A drasztikus hőmérsékleti különbségek azonban megviselhetik szervezetünket, ezért érdemes azt felkészíteni, hogy megelőzzük az ilyenkor tapasztalható panaszokat.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A fronthatás leginkább az idősebb korosztály és a krónikus betegségekben szenvedők szervezetét terheli meg, akik ilyenkor különböző panaszokkal küzdenek.

Nagy Anna: „Fejfájás, lábfájás, ízületi fájások, nem alvás, több szempontból hat rám.”

Cvetković Rozália: „Szívbeteg vagyok, és olyankor nincs erőm, nem bírok menni, erős szívdobogásom van, fejfájásom, csak feküdnék.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Tudatosan nagyon sokat tudunk tenni a panaszok elkerülése vagy enyhítése érdekében. Nemcsak a táplálkozásra és a vitaminbevitelre kell ügyelnünk, fontos a testmozgás is - mondja dr. Pajor Margit általános szakorvos. „Ha a szervezetünket és testünket mindig fitten tartjuk, akkor sokkal jobban el is tudjuk ezt viselni. Ez alatt értem a testmozgást, aminek nem kell egy nagyon rendszeres sportolásnak lenni, mert azt nem mindenki tudja alkalmazni, viszont a mindennapi fél óra reggeli, délelőtti és fél óra esti valamilyen aktív mozgást mindenki be tudja építeni korosztálytól függetlenül az életébe.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Csapadékra egyébként a jövő hét elejéig nem kell számítani, a napsütéses órák száma megnövekszik, a közeljövőben átmenetileg a tavaszé lesz a főszerep.

tavasz
február
időjárás
hőmérséklet
hőmérsékleti különbségek
hőmérséklet-ingadozás
enyhülés
lehűlés
Dr. Pajor Margit

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű