Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Az Alice Csodaországban kel életre az oromi Tájházban

2020-07-07
14:26
2020-07-07
16:07
Forrás
Pannon RTV
Húsz gyerek részvételével szerveztek játék- és mesetábort az oromi Tájházban. Az idei évben az esemény tematikája az Alice Csodaországban című mese köré épül.

Gyerekzsivajtól hangos hétfő óta az oromi Tájház. Húsz óvodás és alsó osztályos kisdiák vesz részt a táborban, ahol meséket néznek, játszanak és különböző kézműves foglakozásokon is részt vehetnek. A gyerekek egytől egyig élvezik a tábort.

Vajdovics Gergő, Orom: „Hintáztunk, társasjátékoztunk, szaladgáltunk meg csúszdáztunk.”

Kriska Blanka, Magyarkanizsa: „Rajzolunk, szaladgálunk, focizunk meg pókokat csinálunk.”

Szurok Noel, Orom: „Eddigiek közül az tetszett a legjobban, amikor kimentünk a könyvtárhoz, néztünk mesét, meg tegnap, amikor készítettük a pókot.”

Huszák Emma, Orom: „Szoktunk ugrálókötelezni, libikókázni meg labdázni.”

A háromnapos mesetábort 2012. óta tartja meg minden nyáron a gyerekek részére az oromi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület. Kádár Judit, az esemény szervezője elmondta, a cél a tartalmas nyári szünet eltöltése mellett az, hogy a gyerekek tudását bővítsék, új dolgokkal ismertessék meg őket.

Kádár Judit, elnök, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Orom: „A tábornak mindig az a célja, hogy a gyerekekkel megismertessünk olyan történeteket, meséket, filmeket, amiket esetleg odahaza nem néznek vagy nem olvasnak, vagy nincs rá úgy idejük. Akkor ezekhez mindig társítunk valamilyen szép játékokat, kézműves foglalkozásokat, megpróbáljuk összekapcsolni a témákat.”

Az idei játék- és mesetábor azzal zárul, hogy szerdán a gyerekek Kelebiára látogatnak Paskó atyához, ahol sütés-főzés és sok játék vár rájuk.

Orom
tájház
mese
mesetábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:30

Maszkos csirke

Eldobható arcmaszk darabkák kerültek az egyik nemzetközi gyorséttermi lánc népszerű harapnivalójába.
10:23, Frissítve: 10:42

A nyaralás nem vész el, csak átalakul

A szerbiai utazási irodák kötelesek lebonyolítani a már megszervezett utazásokat, még abban az esetben is, ha időközben töröltetik magukat a nyilvántartásból - nyilatkozta a YUTA igazgatója.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.