Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Az Alice Csodaországban kel életre az oromi Tájházban

2020-07-07
14:26
2020-07-07
16:07
Forrás
Pannon RTV
Húsz gyerek részvételével szerveztek játék- és mesetábort az oromi Tájházban. Az idei évben az esemény tematikája az Alice Csodaországban című mese köré épül.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Gyerekzsivajtól hangos hétfő óta az oromi Tájház. Húsz óvodás és alsó osztályos kisdiák vesz részt a táborban, ahol meséket néznek, játszanak és különböző kézműves foglakozásokon is részt vehetnek. A gyerekek egytől egyig élvezik a tábort.

Vajdovics Gergő, Orom: „Hintáztunk, társasjátékoztunk, szaladgáltunk meg csúszdáztunk.”

Kriska Blanka, Magyarkanizsa: „Rajzolunk, szaladgálunk, focizunk meg pókokat csinálunk.”

Szurok Noel, Orom: „Eddigiek közül az tetszett a legjobban, amikor kimentünk a könyvtárhoz, néztünk mesét, meg tegnap, amikor készítettük a pókot.”

Huszák Emma, Orom: „Szoktunk ugrálókötelezni, libikókázni meg labdázni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A háromnapos mesetábort 2012. óta tartja meg minden nyáron a gyerekek részére az oromi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület. Kádár Judit, az esemény szervezője elmondta, a cél a tartalmas nyári szünet eltöltése mellett az, hogy a gyerekek tudását bővítsék, új dolgokkal ismertessék meg őket.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Kádár Judit, elnök, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Orom: „A tábornak mindig az a célja, hogy a gyerekekkel megismertessünk olyan történeteket, meséket, filmeket, amiket esetleg odahaza nem néznek vagy nem olvasnak, vagy nincs rá úgy idejük. Akkor ezekhez mindig társítunk valamilyen szép játékokat, kézműves foglalkozásokat, megpróbáljuk összekapcsolni a témákat.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az idei játék- és mesetábor azzal zárul, hogy szerdán a gyerekek Kelebiára látogatnak Paskó atyához, ahol sütés-főzés és sok játék vár rájuk.

Orom
tájház
mese
mesetábor

Most

Népszerű