Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Az Alpokban visszatért a tél

2018-05-16
08:04
Forrás
index.hu
Az Alpok egyes részein május közepén visszatért a tél, volt olyan hely, ahol 50-60 cm friss hó hullott az elmúlt napokban.

Vasárnap Franciaországban több 1000 méternél alacsonyabban fekvő településen is 20-30 cm hó hullott. A Pireneusok spanyol határhoz közeli részén olyan alacsonyabban fekvő részeken is havazott, ahol ez utoljára öt éve fordult elő májusban. Korzikán hóembereket építettek.

Svájcban és Olaszországban is havazott viszonylag alacsonyan fekvő területeken is. Ausztriában viszont az esőzések miatti áradásokkal küzdenek.

Egy francia meteorológus azt mondta, hogy önmagában a havazás nem ritka a csúcsok környékén, ami különleges, az a mostani hó mennyisége. 

tél
Alpok
francia
Svájc
Ausztria

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.