Ugrás a tartalomra
Gyerekek a színpadon
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Az édesanyákat köszöntötték a gyerekek Topolyán

2018-05-13
19:24
2018-05-14
17:27
Forrás
Pannon RTV
Szavalatokkal, tánccal, énekkel köszöntötték az édesanyákat a gyerekek a topolyai 3+ Nagycsaládosok Egyesülete anyák napi rendezvényén a moziteremben.

Kézzel készített ajándékkal fogadták az édesanyákat az ünnepségen. A topolyai intézmények, egyesületetek gyerekcsoportjai színes műsorral készültek. Cservenák Csenge, Topolya: „Egy dalcsokorral készültünk, pünkösdi dalokkal. Az anyukák a legjobbak a világon, mert mindent megadnak nekünk, ők nevelnek minket.”

Gyerekrajzok

A szervezők rajzpályázatot is hirdettek. A rajzpályázatra csaknem 150 munka érkezett több községből. A legsikeresebb munkákat kiállították. Lackó Máté, Topolya: „Rajzoltam egy keretet és abba rajzoltam bele az anyukámat.”

A topolyai Dimény Ibolyának három gyermeke van, akikre nagyon büszke és örömmel jött a műsorra. „A nagyobbik lányom énekel a Csiripiszli énekegyüttesben, a legkisebb lányom a rajzpályázaton nyert egy díjat, a legkisebb egyelőre nézőként van jelen. Az anyaság nagyon összetett dolog, egy szóval csak annyit tudnék mondani, rendkívüliség.”

A 3+ Nagycsaládosok Egyesülete 2015-ben alakult, azzal a céllal, hogy támogassa és összefogja a többgyermekes családokat és programokat szervezzen. Cservenák Kancsár Izabella, elnökségi tag, 3+ Nagycsaládosok Egyesülete, Topolya: „Először szerveztünk anyák napi rendezvényt, de szeretnénk ebből hagyományt teremteni. Ez tulajdonképpen a Vajdasági Nagycsaládosok Szövetségének a központi rendezvénye, amelyre minden tagegyesületet és a mi saját vendégeinket, támogatóinkat is várjuk.”

A díjazott rajzok készítőit oklevéllel és ajándékokkal jutalmazták.

anyák napja
Topolya
3+ Nagycsaládosok Egyesülete

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.