Ugrás a tartalomra
Gyerekek a színpadon
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Az édesanyákat köszöntötték a gyerekek Topolyán

2018-05-13
19:24
2018-05-14
17:27
Forrás
Pannon RTV
Szavalatokkal, tánccal, énekkel köszöntötték az édesanyákat a gyerekek a topolyai 3+ Nagycsaládosok Egyesülete anyák napi rendezvényén a moziteremben.

Kézzel készített ajándékkal fogadták az édesanyákat az ünnepségen. A topolyai intézmények, egyesületetek gyerekcsoportjai színes műsorral készültek. Cservenák Csenge, Topolya: „Egy dalcsokorral készültünk, pünkösdi dalokkal. Az anyukák a legjobbak a világon, mert mindent megadnak nekünk, ők nevelnek minket.”

Gyerekrajzok

A szervezők rajzpályázatot is hirdettek. A rajzpályázatra csaknem 150 munka érkezett több községből. A legsikeresebb munkákat kiállították. Lackó Máté, Topolya: „Rajzoltam egy keretet és abba rajzoltam bele az anyukámat.”

A topolyai Dimény Ibolyának három gyermeke van, akikre nagyon büszke és örömmel jött a műsorra. „A nagyobbik lányom énekel a Csiripiszli énekegyüttesben, a legkisebb lányom a rajzpályázaton nyert egy díjat, a legkisebb egyelőre nézőként van jelen. Az anyaság nagyon összetett dolog, egy szóval csak annyit tudnék mondani, rendkívüliség.”

A 3+ Nagycsaládosok Egyesülete 2015-ben alakult, azzal a céllal, hogy támogassa és összefogja a többgyermekes családokat és programokat szervezzen. Cservenák Kancsár Izabella, elnökségi tag, 3+ Nagycsaládosok Egyesülete, Topolya: „Először szerveztünk anyák napi rendezvényt, de szeretnénk ebből hagyományt teremteni. Ez tulajdonképpen a Vajdasági Nagycsaládosok Szövetségének a központi rendezvénye, amelyre minden tagegyesületet és a mi saját vendégeinket, támogatóinkat is várjuk.”

A díjazott rajzok készítőit oklevéllel és ajándékokkal jutalmazták.

anyák napja
Topolya
3+ Nagycsaládosok Egyesülete

Most

17:55, Frissítve: 18:10

Tökfesztivált tartottak Temerinben

A rendezvény az évek alatt nemzetközivé nőtte ki magát, így idén is itt hirdették ki legszebb konyhakertek magyarországi program vajdasági díjazottjait.
16:18

3 millió euró gyógykezelésre

Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.