Ugrás a tartalomra
Pixabay/Free-Photos

Az éghajlat átalakulása a felelős a delfineket sújtó bőrbetegség megjelenéséért

2021.01.14
14:39
Forrás
elobolygonk.hu
A klímaváltozás miatt a világ tengereiben fokozatosan csökken a sótartalom, ami a partok mentén élő delfineknél súlyos, akár a bőrfelszín 70 százalékát is érintő elváltozásokat okozhat - közölte a Sausalitói Tengeri Emlős Központ vezette csapat.

Azt vették észre, hogy Louisiana, Mississippi, Alabama, Florida, Texas és Ausztrália vizeiben a sótartalom drasztikusan és hirtelen csökkent, aminek a hátterében a szélsőséges időjárási események, például a hurrikánok állnak, melyek képesek nagy mennyiségű csapadékot juttatni a partok közelébe. A delfineket a Katrina hurrikán óta pusztítja a betegség - állapították meg a szakértők.

delfin
bőrbetegség
klímaváltozás
éghajlat

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.