Ugrás a tartalomra

Az ember miatt vannak bajban a gerinctelenek

2012.09.02
10:22
Kihalás fenyegeti a gerinctelen állatok ötödét – ezt londoni zoológusok állítják
Kihalás fenyegeti a gerinctelen állatok ötödét – ezt londoni zoológusok állítják. A világon élő állatfajok majdnem 80 százaléka gerinctelen. A veszélyeztetettként ismert több mint 12 ezer faj újbóli vizsgálatával a biológusok kiderítették, hogy az édesvízi fajok vannak a legnagyobb veszélyben. A most megjelent tanulmány szerint az ember okozta tényezők – mint az élőhelyek megzavarása és a megnövekedett hőmérséklet – a leginkább aggasztóak.(Hirado.hu/BBC/SkyNews)
gerinctelen
kihalás

Most

14:25, Frissítve: 15:20

Csak a covid-betegeket fogadják a zöldkeresztben

Bezárt a szabadkai tüdőgondozó úgynevezett zöld része, a teljes épület a koronavírusos betegek kivizsgálására állt át. A döntést a rájuk nehezedő óriási nyomás indokolja, mint mondják, a személyzet már teherbírásának a határán van.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.