Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Az Exit feltölt pozitív energiával

2022.07.10
11:51
2022.07.10
16:18
Forrás
Pannon RTV
55 ezer látogatója volt szombaton az Exit Fesztiválnak. A fesztivál harmadik napja is komolyabb incidensek nélkül zajlott. A helyszínen tűzoltók és egészségügyi csapatok is állandó ügyeletet tartanak.

Barátok, zene, koncertek, ismerkedés egész éjszaka. Az Exit minden nap este 7 órakor nyitja meg kapuit. A legtöbb látogató csak este 10 óra után érkezik a fesztiválra.

Dušan: „Nem is annyira a koncertek miatt, hanem inkább az energia, az eufória, az érzés miatt jövök.”

Helena Filipović: „Megismerkedtünk spanyolokkal, egy máltai idősebb asszonnyal. Közvetlenek az emberek, mindenki jól érzi magát.”

Vukašin Bosnjak: „Mindig jó érzés itt lenni. Ha épp nem is tetszenek annyira az előadók, mindig feltöltődöm itt pozitív energiával, ezért szeretek itt lenni. Mindegy melyik színpadról van szó, jól érzem magam. Jó a társaság, a zene.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A szombati nap volt a leglátogatottabb a csütörtök óta tartó fesztiválon.

A fesztivál harmadik napján is óriási tömeg gyűlt össze a péterváradi várban. Rengetegen voltak kíváncsiak a skót világsztár: Calvin Harris fellépésére. De nem csak ő az egyetlen, aki miatt itt vannak a fesztiválozók. Fellép ezen az estén Boris Brejcha német DJ és a francia duó: Ofenbach is.

Dorian Lauduique, az Ofenbach lemezlovas duó egyik tagja: „Amikor az Exitre gondolok, a karrierünk kezdete jut eszembe. Itt léptünk fel először nagyszínpadon. Az, hogy most visszatérünk, felébreszti bennünk az emlékeket a kezdetekről. Alig várjuk, hogy újra lássuk a régi arcokat, új arcokat fedezzünk fel.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A nagyszínpadon lépett fel az Amerikából érkező Acraze is. A 27 éves lemezlovas Do It To It című dalával tört be a zenei színtérre. Az Exiten először lépett fel és a fesztivál rögtön lenyűgözte.

Acraze, zenei producer, lemezlovas: „Amikor vezettünk, lehetett látni, hogy egy várba érkezünk. Lenyűgöző volt. Láttam az Exit Fesztivál feliratot. Úgy tűnt, mintha egy középkori fesztiválra érkeznénk. Magamban azt mondtam, ez őrületes lesz. Ahogy bejöttünk, láttuk a tömeget, dugig van a helyszín emberekkel. Sokan nagyon interaktívak. Nagyszerű, élvezetes pillanat volt már a megérkezés is a fesztiválra.”

Az Exit utolsó napján olyan fellépők lesznek, mint a brazil heavy metal zenekar, a Sepultura, a szintén brazil lemezlovas Alok és az elektronikus zenei műfajban utazó ukrán duó, az Artbat.

Exit Fesztivál
EXIT

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.