Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Az Exit Fesztivál második napján is megtelt a Péterváradi vár

2021.07.10
13:05
2021.07.10
18:19
Forrás
Pannon RTV
A legismertebb nevek a Dance Arenában fellépő DJ-ek voltak, mint Paul Kalkbrenner, Maceo Plex, vagy Pan-Pot, de a péntek estét erős gitárzenei felhozatal is jellemezte.

Megugrott a bakancsos, fekete ruhás, hosszú hajú fiatalok száma az Exit fesztiválon. A zenei felhozatal kedvezett a gitárzenét kedvelőknek. A főszínpadon a programot egy hazai thrash metal együttes, a Nemesis indította.

Biljana Sovilj, az együttes basszusgitárosa kiemelte: „A benyomások csodálatosak. Mi igazán boldogok vagyunk, hogy végre egy metál együttesnek, főleg hazainak, alkalma volt fellépni a főszínpadon. Nagyon örülünk annak is, hogy alkalmunk volt fellépni egy ilyen nagy együttes előtt, és hogy végre mi is mint együttes része voltunk a főszínpad programjának, és először az életünkben valójában a színpad másik felén voltunk.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A svéd power metal alakulat, a Sabaton nagy népszerűségnek örvend tájainkon is. Lelkes tömeg bulizta és énekelte végig a látványos, közel két órás zenei előadást.

Pannon RTV/Bognár Róbert

A koncert után a keményebb gitárzene rajongók nagy része az Explosive színpadra vándorolt át.

Burai Károly, énekes/basszusgitáros, Obscured: „Örülök, először is, hogy a fesztivált megtartották. Ez most egy ilyen szimbolikus győzelem a koronavírus felett, tehát ezt minden szociológus el is mondja. Úgyhogy ebben a tekintetben észrevehető, hogy az emberek már tényleg nagyon vágytak erre, és szerintem ez a fő dolog az egészben, itt a jelentősége.”

2005. óta van az EXIT-en külön színpad szentelve az extrémebb zenei stílusoknak, és az évek folyamán számos neves metál és rokonstílusú együttes megfordult itt, hozzájárulva a fesztivál sokszínűségéhez – emelte ki Milan Rakić. Explosive Pub programszervezője kiemelte: „Az EXIT vezetősége felismerte, hogy nagyon fontos, hogy ilyesvalami is legyen a fesztiválon, amely természetesen növekszik, és egyre inkább fősodrásúvá alakul át. De van egy réteg, amely folyamatosan alternatív, direkt, és minden olyant képvisel, ami az alternatív szellemmel jár. Úgyhogy a hardcore, a punk, a metál itt él, van keményebb rock'n'roll befolyás is, de nem akarunk keveredni az enyhébb stílusokkal, mivel azok mindenhol képviselve vannak.”

A Fusion színpadon, az újvidéki Atheist Rap, utánuk pedig a szintén punk-rock zenekar, a Goblini szolgáltatta a pogóhoz a talpalávalót.

Tanjug/Jaroslav Pap

A Dance Arénában Paul Kalkbrenner, Maceo Plex és Pan-Pot zenéjére bulizhattak a fesztiválozók.

Exit Fesztivál

Most

13:03, Frissítve: 13:24

Folytatódnak a harcok Ukrajnában

Eddig 1908-an adták meg magukat a körülzárt mariupoli Azovsztal acélműből – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Az Azovsztal üzem blokádja folytatódik – tette hozzá.
10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű