Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az idén is lesz mikulásfutás Palicson

2017-12-06
13:34
2017-12-06
17:18
Forrás
Pannon RTV
Idén 19. alkalommal szervezik meg a palicsi Mikulásfutást, amelyet vasárnap tartanak. A résztvevők a Zenepavilontól rajtolnak 11 órakor, majd körpályán futnak, illetve sétálnak egy órán át.

A futás mellett rajzpályázatot is szerveznek gyerekeknek. A beérkezett alkotásokat vasárnap állítják ki a Vigadó Nagytermében. Záróprogramként egy kétnyelvű gyermekelőadást tekinthetnek meg az érdeklődők.

Dobó Márta, közgyűlési elnök, Palics HK: „A helyi közösség már tizedik éve társszervezője ennek a rendezvénynek, ugyanúgy mint a Park Palics Kft. és az Ultramaraton Szövetség. Jánosi Elvirának köszönhetjük ezt a kezdeményezést, és mi annak idején felismertük, hogy milyen lehetőség nyílik ebben, ezért önkénteseink minden évben, már tizedik éve ott segédkeznek. A helyi közösség kenyeret biztosít, teát biztosít, a forralt borhoz a hozzávalókat, illetve az önkénteseket, akik ezt a célt szolgálják, hogy mindenkinek egy önfeledt szép délelőttje legyen. Ehhez a Palics Magyar Művelődés azzal társul, hogy 10 órától kézműves foglalkozás lesz tartva, ahol a gyermekek saját kezűleg készíthetik el a karácsonyi díszeiket.”

mikulásfutás

Most

19:04, Frissítve: 19:10

Kiosztják a Berlinale elismeréseit

Ma osztják ki a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale elismeréseit. A fődíjért, az Aranymedvéért 19 mű verseng. A filmes rendezvényen 11 nap alatt összesen 949 vetítést tartottak.
17:01, Frissítve: 17:44

Mintegy négyszázan prélóztak Bajsán

A vendégek a környező településekről, valamint Magyarországról, Horvátországból és Szlovákiából érkeztek. A multietnikus rendezvény célja a szórakozás, barátkozás, a hagyományok őrzése és átadása.

Népszerű

Esik a hó

Vasárnaptól farkasordító hideg lesz

A legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint a tél leghidegebb napjaira számíthatunk. Vajdaságban várható majd a leghidegebb. A kemény fagy egészen márciusig kitart.