Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az ifjú párok készen állnak, de lehet majd idén lakodalmakat tartani?

2021.02.08
21:08
Forrás
Pannon RTV
A tavalyi lemondások után idénre a legtöbb lakodalmas zenekar és vőfély naptára szinte egész évre megtelt. A fiatalok bizakodva szervezik lakodalmukat 2021-re.

2020 minden tekintetben nehéz év volt. A koronavírus-járvány miatt számos intézkedést vezettek be Szerbiában. Ezek között szerepelt a gyülekezési tilalom is. Ez azt vonta maga után, hogy nem lehet megtartani a lakodalmakat. A házasulandó fiatalok választhattak, vagy megtartják esküvőjüket vendégek nélkül, vagy elhalasztják azt. Idén vajon jobb lesz-e a helyzet?

Pannon RTV

Egy lakodalomhoz sok mindenre szükség van. A legfontosabbak között szerepel a vőfély kiválasztása és lefoglalása is. Soós János 30 éve vőfélykedik. Az elmúlt év kevesebb munkával telt, idénre viszont szinte már tele van a naptára. Az első lagzija márciusban lesz, a legtöbben pedig júliusban házasodnak az ő kíséretében.

Pannon RTV

A helyszín sem mellékes. A hajdújárási Hedera étteremben is gyakran szerveznek lakodalmakat, évente átlagosan 5-6 alkalommal. A járványhelyzetre való tekintettel azonban tavaly csak kettőre került sor. Idénre is vannak már foglalásaik. Az étterem-tulajdonos elmondta, az árak nem változtak a kialakult helyzet ellenére.

Pannon RTV

A lagzi elmaradhatatlan kelléke a jó zenekar. A Joker együttes számára nagy kiesés volt a tavalyi esztendő. A fellépéseik 50 százaléka elmaradt. Idén azonban már szinte nincs is szabad időpontjuk. Még csak február van, de már lefoglalták őket az év végéig. Ők 750 euróért muzsikálnak végig egy lakodalmat.

Pannon RTV

A szakemberek véleménye alapján a tömeges immunizáció hamarosan meghozza majd eredményét. Ennek értelmében pedig el lehet kezdeni a szervezkedést. Amennyiben az aktuális járványügyi előírások megengedik majd, megtarthatóak lesznek a lakodalmak is.

lakodalom
lagzi
házasságkötés
Soós János
Joker Együttes
Hedéra

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.