Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az ifjú párok készen állnak, de lehet majd idén lakodalmakat tartani?

2021.02.08
21:08
Forrás
Pannon RTV
A tavalyi lemondások után idénre a legtöbb lakodalmas zenekar és vőfély naptára szinte egész évre megtelt. A fiatalok bizakodva szervezik lakodalmukat 2021-re.

2020 minden tekintetben nehéz év volt. A koronavírus-járvány miatt számos intézkedést vezettek be Szerbiában. Ezek között szerepelt a gyülekezési tilalom is. Ez azt vonta maga után, hogy nem lehet megtartani a lakodalmakat. A házasulandó fiatalok választhattak, vagy megtartják esküvőjüket vendégek nélkül, vagy elhalasztják azt. Idén vajon jobb lesz-e a helyzet?

Egy lakodalomhoz sok mindenre szükség van. A legfontosabbak között szerepel a vőfély kiválasztása és lefoglalása is. Soós János 30 éve vőfélykedik. Az elmúlt év kevesebb munkával telt, idénre viszont szinte már tele van a naptára. Az első lagzija márciusban lesz, a legtöbben pedig júliusban házasodnak az ő kíséretében.

A helyszín sem mellékes. A hajdújárási Hedera étteremben is gyakran szerveznek lakodalmakat, évente átlagosan 5-6 alkalommal. A járványhelyzetre való tekintettel azonban tavaly csak kettőre került sor. Idénre is vannak már foglalásaik. Az étterem-tulajdonos elmondta, az árak nem változtak a kialakult helyzet ellenére.

A lagzi elmaradhatatlan kelléke a jó zenekar. A Joker együttes számára nagy kiesés volt a tavalyi esztendő. A fellépéseik 50 százaléka elmaradt. Idén azonban már szinte nincs is szabad időpontjuk. Még csak február van, de már lefoglalták őket az év végéig. Ők 750 euróért muzsikálnak végig egy lakodalmat.

A szakemberek véleménye alapján a tömeges immunizáció hamarosan meghozza majd eredményét. Ennek értelmében pedig el lehet kezdeni a szervezkedést. Amennyiben az aktuális járványügyi előírások megengedik majd, megtarthatóak lesznek a lakodalmak is.

lakodalom
lagzi
házasságkötés
Soós János
Joker Együttes
Hedéra

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű