Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Az a jó, ha régi

2022.04.02
12:12
2022.04.02
17:39
Forrás
Pannon RTV
Nagy érdeklődés mellett zajlott az idei első régiségvásár Szabadkán, a Népkörben. Több mint 110 régiséggyűjtő érkezett tárgyaival Szerbia egész területéről.
Pannon RTV/Raffai Csaba

Az esemény célja, hogy összehozzák a hasonló érdeklődésű gyűjtőket és vásárlókat, és az eszmecsere mellett akár tárgycserére is sor kerülhessen.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Dudás Zoltán Topolyáról érkezett a vásárra. Amellett, hogy különböző korokból származó órákat gyűjt, órásmesterként is dolgozik. „Van egy ilyen zsebóra, ami mutatja a holdállást, dátumot és napokat is. Ez az 1900-as évekből származik. Egy francia regulátor zsebóra.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A vásárlók közül voltak, akik Magyarországról érkeztek. A szegedi Molnár István visszatérő látogató a régiségbörzén. Mint mondja, nem csupán új tárgyakra, hanem új barátokra is lelhet a találkozón. „Nagyon örülök, hogy itt vagyok. Sok régi ismerősöm, barátom is van itt. Akár itteni gyűjtők, akik összeszedik ezeket a régiségeket, és bemutatják, cserélik vagy eladják. Tehát én itt jól érzem magam.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A vásáron régi órákat, ékszereket, porcelánkészleteket, bankjegyeket - szinte mindent - meg lehetett találni. A gyűjtők számára igazi aranybányává változott egy délelőttre a szabadkai Népkör épülete. Gerlovics Szilveszter, elnök, Szabadkai Gyűjtők Egyesülete: „Apró tárgyak kerülnek kiállításra elsősorban. Ez olyan, mint egy múzeum, ahol nem csak látni, nézni lehet, hanem itt szabad kézbe venni is a tárgyakat, és meg is lehet egyezni a tárgy gazdájával, hogy megvásárolják. Ez adja a sajátos hangulatát a vásárnak.”

Az egyesület elnöke hozzátette, a tervek szerint a következő régiségvásárt november ötödikén szervezik meg, ahová visszavárják az érdeklődőket.

régiség
Régiségvásár
Népkör
Szabadka
gyűjtő

Most

09:58, Frissítve: 11:36

Útlezárások több városban és településen

Újabb útlezárás van Szabadkán is, és várható az egész nap folyamán a gazdák elmondása szerint. Amennyiben időközben kedvező döntést hoznak az illetékesek, akkor felhagynak az útlezárással.
09:00

Kezdődik az egyezkedés a minimálbérről

Augusztus 15-től szeptember 15-ig van idejük megbeszélni a minimálbér emelésének mértékét a szakszervezeteknek és a munkáltatóknak. Ha addig nem születik döntés, a kormány fogja azt meghatározni.
07:10, Frissítve: 10:03

Összmagyar Egyetemista Tábor 2022

Háromszáz magyar egyetemista érkezik a Kárpát-medencéből és a nagyvilág diaszpóraközösségeiből a Rákóczi Szövetség egyetemistatáborába, Magyarországra. A Sátoraljaújhelyen megrendezésre kerülő táborban vajdasági diákok is képviseltetik magukat.

Népszerű