Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Az Öko-Camp hat szakcsoportjában vizsgálják a természetet a gyerekek

2019-07-26
13:00
2019-07-26
17:07
Forrás
Pannon RTV
A környezetvédelem, valamint a térség növény- és állatvilága volt górcső alatt a 29. Öko-camp táborban a Topolyai-tó partján.

Az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezésében létrejött táborban az eddigi évekhez hasonlóan a gyerekek elméleti és gyakorlati foglalkozásokon ismerkedhettek meg a természettudományokkal, a környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos információkkal hét különböző szakcsoportban.

A mintegy negyven gyerkőc a reggeli után szinte azonnal munkához is látott. A szakcsoportok terepre indultak, volt aki madárlesre, volt aki halat fényképezni, vagy éppen a vidék pókfaunáját indult feltérképezni. Kántor Tamara először vesz részt a táborban: „Nagyon tetszik, jók a gyerekek, ismerem mindegyiket és a kaja a legjobb! A herpetológiai szakon vagyok és nagyon tetszik. Jövőre a haltani csoportba megyek.” 

A táborlakók nagy része visszajáró vendég, azonban idén is voltak olyan fiatalok, akik először látogattak el az ÖKO-Camp táborba, akár Gombos Alex: „Anyámmal ültünk a konyhában, ettük az ebédet és felmerült, ha úgysincs jobb dolgom a nyári szünetben, akkor eljöhetnék ide táborba, mert alig voltam valamerre. Itt a táborban meg elég jó, amit eddig tapasztaltam. Megérte, hogy eljöttem. Első nap nem tudtam itt lenni, mert fellépésem volt. Annak ellenére, hogy egy napot kihagytam, megismételném ezt a tábort, nagyon élveztem, hogy eljöhettem ide.” 

A fiatal résztvevők a már jól bevált módszer szerinti programokon vehettek részt.

A program magába foglalja az általános iskolás biológia és kémia tananyag kiegészítését, alapvető növény- és állatismeret elsajátítását, valamint az általános ökológia és természetvédelem ismertetését.

Az alapkoncepció ismét ugyanaz - mondta Harkai Ákos, az Arcus Környezetvédő Egyesület elnöke, és részletesebben is ismertette: „Tehát több szakcsoportot nyitottunk, az idei évben hatot. A madarász, kétéltűek és hüllők, pókász, mikrobiológiai szakcsoport, illetve az idei évben a rovartani és növénytani szakcsoportok összevonva dolgoznak. Idén is a jelentkezéskor kiválasztották a szakcsoportjukat. Ez azt jelenti, hogy a délelőtti terepmunka folyamán ezzel a szakcsoporttal mentek terepezni, és akkor történik a gyakorlati oktatás, ami szerintünk nagyon hiányzik az iskolai légkörből.”

Ezen felül naponta neves szakemberek előadásait hallgathatták a táborlakók. A tanulás mellett különböző kézműves foglalkozásokon is részt vehettek.

Arcus
Topolya
Öko-Camp
Topolyai-tó
környezetvédelem
növényvilág
állatvilág

Most

22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.
21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.
16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.