Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az ország egyik legrangosabb régiségvásárát tartották Szabadkán

2022.11.05
12:08
2022.11.05
12:18
Forrás
Pannon RTV
Régi bélyegek, idejétmúlt papír- és pénzérmék, hajdani dísz- és használati tárgyak, fegyverek, ékszerek, órák, festmények. Hetven kiállító több mint 120 asztalon kínálta régiségeit Szabadkán, a Gyűjtők Nemzetközi Találkozóján.

A Népkör Magyar Művelődési Központban megtartott eseményen vásárlásra, cserére, a tárgyak értékének felbecsülésére és alkudozásra is lehetőség volt.

A 83. alkalommal megrendezett börzére szinte egész Szerbia területéről, valamint a környező országokból is érkeztek kiállítók, érdeklődők és gyűjtők, ugyanis a belgrádi után a szabadkai esemény a legrangosabb ilyen jellegű rendezvény Szerbiában, mondta el Gerlovics Szilveszter a Szabadkai Gyűjtők Egyesületének elnöke.

A következő régiségvásár tavasszal esedékes.

Az eseményről a jövő héten a Közügyekben láthatnak egy bővebb összeállítást.

Gyűjtők találkozója és régiségvásár
Szabadka
kiállítás
régiség
Gerlovics Szilveszter

Most

10:21

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.
20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.