Ugrás a tartalomra

Az ötlettől az üzletig (videó)

2017-04-21
11:44
Az ötlettől az üzletig - ez volt a címe a szabadkai Politechnikai Iskola versenyének, amelyet a középiskola diákjai számára szerveztek meg első alkalommal
Az ötlettől az üzletig - ez volt a címe a szabadkai Politechnikai Iskola versenyének, amelyet a középiskola diákjai számára szerveztek meg első alkalommal. A megmérettetésen tíz négy fős csapat vett részt. A diákok feladata az volt, hogy három óra alatt kidolgozzanak egy üzleti tervet, ezt követően pedig prezentálják azt. A szervezők elmondták, hogy a verseny több szempontból is fontos. Egyrészt gyakorlati tudást ad arról, hogy hogyan is lehet egy saját üzlettel érvényesülni a szerbiai szférában, másrészt pedig azzal, hogy a diákok prezentálhatják terveiket a négy tagú zsűri előtt gyakorolhatják a szereplést is. A versenyen a legjobb három helyezett csapat egy igazi üzleti vacsorán vehet részt, amelyen egy selfie-t kell, hogy készítsenek. A tanárok jövőre ismét megszervezik majd a rendezvényt.De Negri Ibolya, szaktanár, Politechnikai Iskola, Szabadka: "Kaptak egy feladatot, amelyet három órán keresztül egy csapat kidolgoz és után öt perces prezentációban bemutatják. Több témakörben kaptak feladatot, a vállalkozás, az ötlet, amely megszületik a csapat fejében, azt kell kidolgozni. Arról szól, hogy valamit termelnek-e vagy szolgáltatás lesz. Van-e tőkéjük, hol hozzák létre, kis városban vagy nagyvárosban, tehát vannak paraméterek, amelyek a feladathoz szólnak és tulajdonképpen várjuk, milyen ötleteik vannak. A verseny a kreativitásról szól és a motivációról és, hogy egy élményszerű délelőttöt tartsunk itt az iskolában."
verseny
üzlet
Politechnikai Iskola

Most

23:33, Frissítve: 00:12

Közvita a vajdasági közmédia műsorairól

A vajdasági közmédia műsorairól tartott közvitát csütörtökön este Szabadkán a Vajdasági RTV Műsortanácsa. Pancsova és Temerin után a szabadkai volt a harmadik, a zárórendezvény Újvidéken lesz.
23:23, Frissítve: 00:34

Győzött a Partizan

A Partizan labdarúgói 2:1-es győzelmet arattak a Young Boys csapata felett az Európa Liga B csoportjának ötödik fordulójában. A Partizan bejutott a kieséses szakaszba az Európa Ligában.
22:23, Frissítve: 00:12

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 00:33

BATE Boriszov - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű