Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Az újvidékiek is búcsúztatják a nyarat

2020-09-22
16:37
2020-09-22
18:37
Forrás
Pannon RTV
Újvidéken sokan a szabadban töltötték a nyár utolsó napjait. Stábunk a Duna-partján járt utána annak, hogy a városlakók hogyan búcsúztatják a nyarat.

Míg egyesek kerékpározással múlatták a szabadidejüket, mások horgászással töltötték el a keddi napot a tartományi székvárosban.

Marica Puškaš, Újvidék: „Fel kell töltődni a napsugarakkal, amíg van belőlük. Sétálni, társalogni a barátainkkal, szeretteinkkel, el kell engedni magunkat. Sokáig voltunk feszültek. Szerintem most mély levegőt kell vennünk, és várni a jobb időket.”

A rakparton a járókelők Dušan Novković gitárjátékát élvezhették. A többszörösen díjazott zenész elmondta: igazi kikapcsolódást jelent számára a Duna-partján gitározni: „Mivel az idő olyan, amilyen, így a nyár végén mindenkinek azt ajánlom, látogassanak el egy kicsit a Dunához, napozzanak és élvezzék a gitárjátékot, ha velem találkoznak.”

Többen is a mindig népszerű vízparton gyűltek össze.

Milorad Karlaš, nyugdíjas: „Tekintettel a körülményekre, amik kialakultak nálunk, a környezetünkben és az egész világon, gondolok itt a koronavírusra, minél több időt a napon kell töltenünk, természetes körülmények között a levegőn, hogy könnyeben kibírjuk ezt a helyzetet.”

Felfrissülésként többen választották az Újvidéki Strandot is, ahol nem csak fürdőzésre volt lehetőségük. Mind a játszóterek, mind a kávézók rendkívül népszerűek a városban.

Újvidék
Duna
ősz

Most

13:58

Ana Brnabić ismertette az új kormány céljait

Ana Brnabić szerb kormányalakító ma délelőtt a parlamentben ismertetett expozéjában hangsúlyozta, hogy az új kabinet a politikai és a gazdasági folytonosság kormánya lesz. Hat célt emelt ki, ezek közül a polgárok egészségét nevezte a legfontosabbnak.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.