Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Az újvidékiek egyik kedvenc kirándulóhelye a Horgász sziget

2019-05-02
14:36
2019-05-02
18:16
Forrás
Pannon RTV
Az egyébként zsúfolt hétvégi kirándulóhely május másodikán nyugalmat árasztott. Néhányan azonban épp ennek reményében látogattak el ide.
Pannon RTV/Juhász Géza

Az Újvidék környékén levő kirándulóhelyeken május másodikán is hiába várták a természetjárókat. Az emberek többsége a tegnapi esős idő után úgy döntött, hogy otthon marad. A legelszántabbak azonban jól jártak: napsütéses, kellemes időt tölthettek a szabadban.

Pannon RTV/Juhász Géza

A majálisi eső után a Jegricska Természeti Park és a Fruška gora Nemzeti Park sem tudta a természetbe csalogatni a dél-bácskai embereket. Az újvidékiek egyik kedvenc kirándulóhelye a Horgász sziget, amely a környék egyik legnagyobb zöld övezete. A természetvédelem alatt álló kis félszigetecskét 2010-ben idegenforgalmi központtá alakították.

Az egyébként zsúfolt hétvégi kirándulóhely május másodikán nyugalmat árasztott. Néhányan azonban épp ennek reményében látogattak el ide. Kosta Savić, Újvidék: „Már hagyomány, hogy a barátaimmal május másodikán látogatunk ide, mert ilyenkor nincs tömeg. Hozunk magunkkal enni- és innivalót, és kiülünk ide. Szerencse, hogy ma szép az idő.”

A távolabbról érkezők a folyóparti sétát élvezték a legjobban. Maja Kićeskulov, Nagybecskerek:
„- Egy kicsit sétálunk a természetben, a központban megnéztük a horgászfelszerelést, és most a Duna parton szeretnénk sétálni.
- Családostól jöttek?
- Igen.
- Mit terveznek még a mai napra?
- Innen Páterváradra megyünk, megnézzük a központot is, majd visszamegyünk Nagybecskerekre.”

Az újvidéki Horgász sziget természetközeli, de mégis urbánus környezete év közben naponta több száz látogatót vonz a Duna partra.

Újvidék
Horgász sziget
majális

Most

Népszerű