Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Az újvidékiek egyik kedvenc kirándulóhelye a Horgász sziget

2019.05.02
14:36
2019.05.02
18:16
Forrás
Pannon RTV
Az egyébként zsúfolt hétvégi kirándulóhely május másodikán nyugalmat árasztott. Néhányan azonban épp ennek reményében látogattak el ide.
Pannon RTV/Juhász Géza

Az Újvidék környékén levő kirándulóhelyeken május másodikán is hiába várták a természetjárókat. Az emberek többsége a tegnapi esős idő után úgy döntött, hogy otthon marad. A legelszántabbak azonban jól jártak: napsütéses, kellemes időt tölthettek a szabadban.

Pannon RTV/Juhász Géza

A majálisi eső után a Jegricska Természeti Park és a Fruška gora Nemzeti Park sem tudta a természetbe csalogatni a dél-bácskai embereket. Az újvidékiek egyik kedvenc kirándulóhelye a Horgász sziget, amely a környék egyik legnagyobb zöld övezete. A természetvédelem alatt álló kis félszigetecskét 2010-ben idegenforgalmi központtá alakították.

Az egyébként zsúfolt hétvégi kirándulóhely május másodikán nyugalmat árasztott. Néhányan azonban épp ennek reményében látogattak el ide. Kosta Savić, Újvidék: „Már hagyomány, hogy a barátaimmal május másodikán látogatunk ide, mert ilyenkor nincs tömeg. Hozunk magunkkal enni- és innivalót, és kiülünk ide. Szerencse, hogy ma szép az idő.”

A távolabbról érkezők a folyóparti sétát élvezték a legjobban. Maja Kićeskulov, Nagybecskerek:
„- Egy kicsit sétálunk a természetben, a központban megnéztük a horgászfelszerelést, és most a Duna parton szeretnénk sétálni.
- Családostól jöttek?
- Igen.
- Mit terveznek még a mai napra?
- Innen Páterváradra megyünk, megnézzük a központot is, majd visszamegyünk Nagybecskerekre.”

Az újvidéki Horgász sziget természetközeli, de mégis urbánus környezete év közben naponta több száz látogatót vonz a Duna partra.

Újvidék
Horgász sziget
majális

Most

21:28, Frissítve: 21:53

Búcsú előtt, Tordán

Torda osztozik a bánáti falvak sorsával. Az elvándorlás és a munkalehetőség hiánya, napjainkban pedig a bezártság határozza meg a mindennapokat. Kevés elszármazott érkezett haza a húsvéti ünnepekre is.
20:01, Frissítve: 21:21

Robika is várja a segítséget!

Jelenleg tizenegy vajdasági fiatal számára van folyamatban gyűjtés a Vajdasági licit csoportban. Köztük van Kovács Róbert is, a Sid községhez tartozó Bingula faluból.
19:57, Frissítve: 20:35

Rúzsa Magdi: Te is felelős vagy! Oltass!

Hogy az életünket ne csak a virtuális térben éljük, arra van szükség, hogy minél többen beoltassuk magunkat, és erre egyre több ismert személy is buzdít mindenkit.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!