Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Az ürge sokféleképpen

2021.05.04
07:10
2021.05.04
17:41
Forrás
Pannon RTV
Kiállítással egybekötött díjátadó ünnepséget tartottak hétfőn Topolyán.

Az Arcus Környezetvédő Egyesület általános iskolások számára meghirdetett Nemzetközi Természetismereti Rajzpályázatára beérkezett pályamunkák legjobbjait díjazta a zsűri. A rajzverseny központi témája idén a közönséges ürge és élőhelye volt.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Manapság egyre ritkábban találkozhatunk ürgével. A faj ugyanis már-már a kihalás szélén áll, ezért fokozottan védett Szerbiában és Magyarországon is. A hajdújárási Szalai Violetta arra törekedett, hogy minél élethűbben ábrázolja rajzán ezt az állatot, annak ellenére, hogy még nem találkozott vele: „Színes papírral dolgoztam, amit lefestettük szivaccsal és fehér temperával.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Először jelentkezett a rajzpályázatra a topolyai Tóth Jázmin, és máris első díjjal jutalmazták munkáját. Mint mondta, ezen a pályázaton két érdeklődését tudta ötvözni: a rajzolást és a természet iránti szeretetét: „Megtetszett a téma, mivel nagyon szeretem az állatokat.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A pályázatra 133 alkotás érkezett Szerbiából és Magyarországról, összesen 16 településről. Érkeztek pályaművek többek között Szabadkáról, Topolyáról, Zentáról, Bácskossuthfalváról és Budapestről.

Sihelnik Ágnes, zsűrielnök, Arcus Környezetvédő Egyesület, Topolya: „Arra figyeltünk, hogy a korosztálynak és lehetőségeikhez mérten minél élethűbben ábrázolják az ürgét, illetve az élőhelyét. A másik kritériumunk az volt, hogy minél változatosabb technikát alkalmazzanak.”

A három kategóriában kihirdetett díjazottjak könyvjutalomban részesültek. A pályaművek megtekinthetők a topolyai Művelődési Ház kiállítótermében.

Arcus Környezetvédő Egyesület
rajzpályázat
ürge

Most

16:29, Frissítve: 17:14

Egyéves a Vajdasági jótékonysági licitcsoport

A Facebookon fellelhető oldalon már számos beteg gyermek és felnőtt gyógyulását segítették az alapítók és minden ember, aki licitre ajánlott fel bármit, vagy akár csak egy vásárlással hozzájárult a rászorulók megsegítéséhez.
16:04, Frissítve: 17:31

16. Öko kamp tábor - Újra együtt!

A szenttamási Gyöngy, a Fejlődésben Lemaradt Személyek Egyesülete újra megszervezte a nagy népszerűségnek örvendő Öko-kamp tábort a kiserdei stadion mögötti téren.
15:34, Frissítve: 16:14

Ismét tombol a kánikula

A legmelegebb időszakot éljük át ezen a nyáron, és ez a hőhullám egy kicsit tartósabb lesz - mondják a szakemberek.

Népszerű