Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

„Azért jó gyereknek lenni, mert sokat játszhatunk, és nem kell komolyan gondolkodni!”

2022.10.04
15:33
2022.10.04
17:31
Forrás
Pannon RTV
Ez a hét a gyermekeké. A gyermekhét alkalmából a kevi Móra István Művelődési Egyesület minden évben igyekszik tartalmas, a gyermekek figyelmét és érdeklődését felkeltő interaktív foglalkozásokkal kedveskedni a kicsiknek. Idén sincs ez másképp.

Ezen a héten egyebek között levéltári, tánc- és hagyományápolási, könyvtári, sport-, valamint zenefoglalkozások várják az érdeklődő gyermekeket. A tízéves Kéri Nikolett nagyon élvezi a foglalkozásokat.

„- Szerinted miért jó gyereknek lenni?
- Azért, mert sokat játszhatunk, és nem kell komolyan gondolkodni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A keddi hangszerbemutató keretében Masa Tibor zenepedagógus által a klarinétot, a basszusklarinétot és a tenorszaxofont ismerhették meg a kisiskolások.

Masa Tibor: „Alapjáraton, mint a gyerekek, mindenre fogékonyak, így a zenére is. Legjobban persze ebben a korban, mikor még kisiskolások, vagy akár még óvodások, ilyenkor még nagyon nyitottak, úgyhogy a zenére is nagyon érdekeltek és meglepő módon ismerik is a hangszereket.” 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Móra István Művelődési Egyesület nagy hangsúlyt fektet a gyermekek iskolán kívül eltöltött idejének hasznosságára is.

Perpauer Attila, az egyesület elnöke elmondta: „A célunk mindig az, hogy olyan programokat, olyan tevékenységeket hozzunk el ide, a faluba, amelyben a gyerekek megtalálják önmagukat, tehetségüket ki tudják bontakoztatni és olyan tevékenységek, amelyek nem mindennapiak. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy az iskolán kívüli tevékenységet ezzel megerősítsük, hiszen tapasztalva sokkal jobban tanulnak a gyerekek.”

Az egyesület több mint 10 éve folyamatosan megszervezi a gyermekheti programokat, amelyekben idén többek között a tornyosi Tömörkény Tehetségpont, a zentai Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ, a kevi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a szülői közösség is partnerként vesz részt.

gyermekhét
Kevi
Móra István Művelődési Egyesület
Masa Tibor
Perpauer Attila

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.