Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Baba-mama börze Torontálvásárhelyen

2019-12-09
17:59
2019-12-09
19:26
Forrás
Pannon RTV
Első alkalommal tartottak baba-mama börzét a hétvégén Torontálvásárhelyen.

A József Attila Művelődési Otthon előcsarnokában szervezett rendezvényen használt gyermekholmikat és játékokat lehetett eladni, valamint vásárolni.

A humanitárius akció, és egyben baba-mama börze megszervezésével hagyományt szeretnének teremteni. Tatjana Šipicki Antalfalváról érkezett a rendezvényre: „Nagyon sok gyermekruha van, amelyeket a fiam használt, el szeretném ajándékozni azoknak az anyukáknak, akinek szükségük van a segélyre. Valamit el is szeretnék adni, és a fiamnak is vegyek belőle valamit. Nagyon fontosnak tartom a csereberét az olyan szülők között, akiknek nagyobb gyereke van, és cserélne azokkal a szülőkkel, akiknek kisebb gyereke van.”

A baba-mama börze megálmodója Lálity Urbán Emese volt. Elmondta, a cél az, hogy lehetőséget adjanak a szülőknek, hogy a használt, de még jó minőségű ruhaneműket, játékokat eladják, vagy esetleg elajándékozzák másoknak: „Én azt gondolom, hogy ez mindenkit érdekel, mert itt jó minőségű ruhákat, játékokat ajánltunk fel. Én is érdekelve vagyok más anyukáktól  beszerezni dolgokat. A nagycsaládosokat külön várnám, meg olyan személyeket is, akik esetleg kicsit kevesebb költségvetésből tudják a családot fenntartani.”

A következő baba-mama börzét jövő tavasszal és ősszel tervezik megszervezni az esemény megálmodói.

Torontálvásárhely
baba-mama börze

Most

08:05, Frissítve: 10:13

Ne öld meg a nagyit!

Nem mindennapi módon biztat a karanténkötelezettség betartására egy brit város. A szlogenjük az, hogy "Ne öld meg a nagyit".

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.