Ugrás a tartalomra
Foglalkozás a könyvtárban
Pannon RTV / Dragosavac Viktor

A bácsfeketehegyi gyerekek a szünidőben sem unatkoznak

2018-01-10
15:27
2018-01-10
17:41
Forrás
Pannon RTV
A gyerekek számára unaloműző foglalkozásokat szervezett a Kozma Lajos Könyvtár, ahol a könyvekkel való ismerkedésen kívül kézműveskedhetnek és társasjátékozhatnak is.

Jó hangulatban telnek a téli szünidő utolsó napjai Bácsfeketehegyen. Meseolvasással kezdődött a szünidei foglalkozás a bácsfeketehegyi könyvtárban. A legújabb gyerekkönyvekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek, akik figyelmét láthatóan lekötötte a tündérek világáról szóló történet.Perlaki László, Bácsfeketehegy: „Szeretek olvasni, kedvenceim a mesés könyvek, amelyek természetfeletti lényekről szólnak, sárkányosak, tündéresek.”

A mese után papír és olló került elő, hópehelyszoknyás balerinát készítettek az ügyes kezek. Harangozó Kata, Bácsfeketehegy: „Balerinát készítettünk. Volt papír, azon rajta volt a forma, ki kellett vágni, kaptunk üres papírt, összehajtottuk és ilyen mintákat vágtunk rá és utána azt felcsíptettük.”

A legnépszerűbb a társasjáték volt a foglalkozáson.Csordás Dorka, Bácsfeketehegy: „Nagyon vártam már ezt a napot, hogy társasjátékozzunk. Karácsonyra kaptunk egy turbódokit, most azt játszuk. Nagyon jó játék és vicces is.”

A szervezők célja, hogy a gyerekek minőségi időt tudjanak eltölteni együtt a szünidőben is, miközben az olvasást és a könyvtárat is népszerűsítik a diákok körében. Csordás Katalin, könyvtáros, Bácsfeketehegy: „Bácsfeketehegyen már évek óta tartunk a téli szünetben, a tavaszi szünetben, és a nyári szünetben is foglalkozásokat a gyerekeknek. Szeretnénk egy kicsit lekötni őket, hogy ne csak otthon unatkozzanak, hanem hasznosan töltsék az időt.”

A bácsfeketehegyi téli szünidei foglalkozás három napos, a továbbiakban tündérlámpást készítenek, társasjátékoznak és egy mesevetélkedőt is szerveznek számukra.

Bácsfeketehegy
Kozma Lajos Könyvtár
foglalkozás
gyerekek

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:24, Frissítve: 18:31

Mindent a Batyuba!

Július utolsó hetében tartják Zentagunarason a legnagyobb délvidéki népművészeti tábort, a Batyu tábort. A programra idén is majd’ háromszáz fiatalt várnak.
15:22, Frissítve: 17:00

A Lány című film nyerte az Arany torony-díjat

Lukas Dhont belga rendező Lány című filmje érdemelte ki az Arany torony-díjat az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján. A filmkedvelők a tegnapi záróceremónia után még két alkotást nézhettek meg.
13:35, Frissítve: 15:32

Strandolás a Tisza-parton

A nyári melegben aligha találunk jobb kikapcsolódást, mint a strandolást. A magyarkanizsai Tisza-parton minden lehetőség adott, hogy kihasználjuk ezt.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.