Ugrás a tartalomra
Foglalkozás a könyvtárban
Pannon RTV / Dragosavac Viktor

A bácsfeketehegyi gyerekek a szünidőben sem unatkoznak

2018-01-10
15:27
2018-01-10
17:41
Forrás
Pannon RTV
A gyerekek számára unaloműző foglalkozásokat szervezett a Kozma Lajos Könyvtár, ahol a könyvekkel való ismerkedésen kívül kézműveskedhetnek és társasjátékozhatnak is.

Jó hangulatban telnek a téli szünidő utolsó napjai Bácsfeketehegyen. Meseolvasással kezdődött a szünidei foglalkozás a bácsfeketehegyi könyvtárban. A legújabb gyerekkönyvekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek, akik figyelmét láthatóan lekötötte a tündérek világáról szóló történet.Perlaki László, Bácsfeketehegy: „Szeretek olvasni, kedvenceim a mesés könyvek, amelyek természetfeletti lényekről szólnak, sárkányosak, tündéresek.”

A mese után papír és olló került elő, hópehelyszoknyás balerinát készítettek az ügyes kezek. Harangozó Kata, Bácsfeketehegy: „Balerinát készítettünk. Volt papír, azon rajta volt a forma, ki kellett vágni, kaptunk üres papírt, összehajtottuk és ilyen mintákat vágtunk rá és utána azt felcsíptettük.”

A legnépszerűbb a társasjáték volt a foglalkozáson.Csordás Dorka, Bácsfeketehegy: „Nagyon vártam már ezt a napot, hogy társasjátékozzunk. Karácsonyra kaptunk egy turbódokit, most azt játszuk. Nagyon jó játék és vicces is.”

A szervezők célja, hogy a gyerekek minőségi időt tudjanak eltölteni együtt a szünidőben is, miközben az olvasást és a könyvtárat is népszerűsítik a diákok körében. Csordás Katalin, könyvtáros, Bácsfeketehegy: „Bácsfeketehegyen már évek óta tartunk a téli szünetben, a tavaszi szünetben, és a nyári szünetben is foglalkozásokat a gyerekeknek. Szeretnénk egy kicsit lekötni őket, hogy ne csak otthon unatkozzanak, hanem hasznosan töltsék az időt.”

A bácsfeketehegyi téli szünidei foglalkozás három napos, a továbbiakban tündérlámpást készítenek, társasjátékoznak és egy mesevetélkedőt is szerveznek számukra.

Bácsfeketehegy
Kozma Lajos Könyvtár
foglalkozás
gyerekek

Most

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.