Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bár kezdődik a csillagászati ősz, még visszatér a meleg

2021.09.21
12:20
Forrás
Szerbiai RTV
Holnap kezdődik a csillagászati ősz. Szeptember 22-én, szerdán 21 óra 21 perckor kezdődik az északi féltekén.

Ebben a percben a Nap átlépi az Egyenlítőt. Ugyanabban a pillanatban a déli féltekén megkezdődik a tavasz. Ezen a napon a nappal 12 óra és 1 percig tart, a pontos napéjegyenlőség 25-én, szombaton lesz. Az ősz csillagászati értelemben december 21-ig tart.

A hétvégére ismét visszatérnek a nyári hőmérsékleti értékek, a valódi ősz október végén érkezik Szerbiába - nyilatkozta a köztévének Nedeljko Todorović. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet szakembere szerint szeptember utolsó hete melegebb lesz az átlagosnál. Október első fele továbbá igazi indiánnyarat hoz. Szavai szerint a hajnalok hűvösek lesznek, ugyanakkor napközben melegebb időjárás várható. Ami az elkövetkező két napot illeti, holnap csapadékos idő lesz még 20 fokos csúccsal, de pénteken már 24 fok lesz és napsütés.

időjárás-előrejelzés
időjárás

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.