Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Bátrak Ligája: Tíz csapat versengett Kecskeméten

2020-01-13
16:11
2020-01-13
19:17
Forrás
Pannon RTV
A tavalyi évhez hasonlóan idén is több vajdasági csapat képviselte magát a Magyarországon megrendezett Bátrak Ligája sporteseményen.

A magyar Honvédelmi Szövetség által szervezett rendezvénysorozat mostani állomása Kecskemét volt, ahol 10 csapat mérte össze tudását különböző sportokban és akadályversenyeken. Vajdaságot zentagunarasi és bácskossuthfalvi diákok képviselték.

10 iskola 8 fős csapatai küzdöttek meg a Bátrak Ligája kecskeméti fordulójában. A csapatok ügyességi, főként katonai jellegű versenyszámokban mérték össze tudásukat. Ezek között szerepelt a sebesült hordás, a lézeres lövészet vagy a falmászás. Habár a zentagunarasi csapatnak nem volt lehetősége a falmászás gyakorlására, Kadvány Kitti számára mégis ez tűnt a legérdekesebb versenyszámnak: „Első alkalommal veszünk részt ezen a versenyen. Elég jól készültünk, tehát rendszeresen és próbáltuk minél jobban pótolni azokat a hiányosságokat, amik a pályából nekünk hiányoznak. Néztük a videókat, hogy hogy is kellene, és hát amennyire lehetett, ezt próbáltuk kivitelezni.”

A Honvédelmi Sportszövetség elnöke, Simicskó István elmondta, a verseny célja, hogy a fiatalokat felkészítsék a jelenkor kihívásaira. Elmondása szerint a fizikai és szellemi felkészültség eredményesebben tudja átsegíteni a fiatalokat az élet nehézségein: „Nagyon fontos, hogy 2020-ban a Trianonra való emlékezés okán erősítsük a határon túli magyar iskolákkal való kapcsolattartást és ilyen sportszerű keretek között, sportszerű versenyek között mérettessenek meg a különböző csapatok, a különböző iskolák. A gyermekek ezt általában nagyon szokták szeretni, élvezik, nagy kihívásnak tekintik, csapatépítésre is kiválóan alkalmas. ”

Potápi Árpád János sikerként könyvelte el, hogy már a tavalyi évben is becsatlakoztak határon túli magyar csapatok a Bátrak Ligájába. A magyar nemzetpolitikai államtitkár nem tartja kizártnak azt sem, hogy a verseny a későbbiekben határon túli magyar területeken folytatódjon: „Azt gondolom, hogy ezek az alkalmak is hozzátartoznak ahhoz, hogy közösségek alakuljanak, erősödjenek meg és egy erős magyar nemzetről tudjunk beszélni.”

A vajdasági csapatok mellett a horvátországi Laskó csapata erősítette a határon túliak mezőnyét. A verseny következő helyszíne a Kárpátaljához közeli Sárospatak.

Bátrak Ligája

Most

21:24, Frissítve: 21:59

Harry és Meghan lemondott királyi titulusáról

Lemondott királyi titulusáról Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a brit királyi családban - közölte szombat este a Buckingham-palota.
18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.