Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

BBQ-, grill- és rostélyfesztivál és verseny Topolyán

2022.05.20
13:46
2022.05.20
16:59
Forrás
Pannon RTV
BBQ-, grill- és rostélyfesztivált és versenyt szervez a topolyai Termelők Egyesülete június 5-én, a topolyai tóparton.
Pannon RTV

Az Amerikában hagyományos BBQ sütési mód újdonságnak számít ezen a vidéken. Lényege, hogy a húst fatüzeléses készülékben, úgynevezett szmókerekben készítik el lassú tűzön, hosszú idő alatt. A fesztiválra várják a csapatok jelentkezését, a nevezési díj 2000 dinár, ami 3 kilogramm különböző fajta húst tartalmaz, a többi hozzávalót a csapatoknak kell biztosítani. Nem kötelező versenyezni, aki viszont szeretne megmérettetni BBQ, rostély vagy grill kategóriában indulhat a gasztronómiai versenyen. Bővebb tájékoztatás és jelentkezés a +38164/862-4444 számon vagy a bpoljoprivrednik@gmail.com e-mail-címen.

Tomik Nimród, szervező: „A magyar grillszövetségnek az elnöke jön majd, ő lesz a zsűri egyik tagja és az ő társai, tehát nagyon komoly szakmai zsűrit tudtunk elhozni ide Topolyára. Vegetáriánus kategóriában is indulnak. Valamint fontos, hogy rostélyos kategóriában is, tehát ha valakinek nincs ilyen sütője és nincs lehetősége arra, hogy barbecue-t készítsen, akkor nyugodtan részt vehet a rostélyfesztiválon is. Még egy érdekességet emelnék ki, hogy lesz kisszakács verseny is, ami annyit tesz, hogy 16. életévüket be nem töltött ifjak is részt vehetnek, fiúk, lányok, akár csapatban is. Ott pedig a zsűrizés úgy fog működni, mint ahogy láthatjuk egyes főzőműsorokon, tehát az elkészített roston készített ételt a zsűri elé teszik, a zsűri pedig egyből véleményt is fog róla mondani.”

BBQ
grill
Topolya
Tomik Nimród

Most

13:30

A mellrákszűrés életet menthet

Továbbra is lehet jelentkezni a HPV elleni védőoltás felvételére Szabadkán, ahogy a bajmoki mammográfiai vizsgálatokra is. A mellrákszűrésre eddig több mint 500 nő jelentkezett.
11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.