Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Beindult az üzlet, gyerünk piacozni!

2020.05.17
12:47
2020.05.17
15:46
Forrás
Pannon RTV
Teljes gőzzel indult be a forgalom a szabadkai Tejpiacon. Vasárnap délelőtt hosszú idő után most végre csak kevés stand maradt üresen.
Pannon RTV/Dobó Krisztián

A termelők többsége elégedett a rendkívüli állapot utáni vásárlási forgalommal.

A hétvégén egyre több idős személy is kimerészkedett a tejpiacra, a legtöbben maszkban és kesztyűben. A vásárlók többsége elégedett az idei zöldség- és gyümölcsárakkal. Egyes zöldségek drágábbak, mégis megvásárolják őket. Turzai Verona a zöldségeket, gyümölcsöket és a hústermékeket is a piacon szerzi be. Igyekszik hetente csak egyszer-kétszer piacra járni, hogy kerülje a tömeget.

Turzai Verona, vásárló, Szabadka: „A lányom itthon volt Pacsérról, és ő ment bevásárolni, de azért egy félórára kimentem én is napközben.”

Pannon RTV

Varga Zsolt zöldségfélékért ment a ki a tejpiacra, tetszik számára a felhozatal.

Varga Zsolt, vásárló, Szabadka:

„ Szerintem tartják az árakat, tehát nincs áremelkedés, szolid továbbra is.
- A rendkívüli állapot alatt milyen gyakran mentek vásárolni a tömegbe?
- Igyekeztünk úgy csinálni, hogy egyszerre többet vásároljunk, és akkor ritkábban jártunk.”

Pannon RTV

Megjelent az új répa és az új zöldség. A répának 70-80 dinár csomója, a zöldség 100-120 dinár. Tököt, uborkát és paradicsomot 130-140 dinárért lehet vásárolni. Az új krumpli olcsóbb lett, most 130 és 140 dinár kilója. Darazsac Klára árus elmondta, tavaly is hasonlóak voltak az árak ebben az időszakban.

Darazsac Klára, árus, Szabadka: „Mondhatni, hogy nagyobb lett a forgalmunk tavalyhoz képest, vagy azért, mert az emberek kívánkoztak már a piacra kijönni, vagy azért, mert tényleg itt a friss árut lehet kapni jobban.”

Pannon RTV

Déli gyümölcsökből is bőséges a választék. Ugyanakkor a citromnak jelenleg 300 dinár kilója. Kivit 240 dinárért vásárolhatunk. Szelecki Magda asztalán már a görögdinnye is megjelent, amit 160 dináros kilónkénti áron vihetünk haza. A tavaszi idény legkedveltebb gyümölcse természetesen még mindig a földieper, aminek 180 és 240 dinár között mozog kilónkénti ára.

Szelecki Magda, árus, Szabadka:

„ Hála Istennek most megint jönnek, vásárolnak.
- Eddig hogyan tudtak értékesíteni?
- Nem árultunk sehol. Én nem árultam.”

Pannon RTV

Magvas és aszalt gyümölcsökből sincs hiány a piacon, és a tejtermékekből is egyre nagyobb a választék. Házi tehéntejből készül sajtot 500-tól 600 dináros áron tudunk vásárolni, túrót 350 dinárért, vajalját pedig akár 100 dinárért is találhatunk.

A rendkívüli állapot eltörlésével azonban még nem ért véget a járvány, ezért a piac területén több helyen is plakátok hívják fel a figyelmet az előírások betartásának fontosságára.

Tejpiac
Szabadka
forgalom
piac
piacozás
zöldség
gyümölcs
tejtermék
vajalja
földieper
görögdinnye
hús

Most

18:01, Frissítve: 19:10

Focizni jó – minden korosztálynak

Családi napot tartott a hajdújárási Vinogradar Futballklub. Az esemény alkalmával a gyerekek mellett a szülők is összemérhettél erejüket a pályán, illetve új tagok felvételére is sor került.
16:14

Öten sérültek meg egy autóbalesetben

Öt személy sérült meg egy autóbalesetben Doljevac környékén ma délután. A Niš-Doljevac autópályán egy belgrádi rendszámtáblájú személygépkocsi ismeretlen okokból lerepült az útról és a védőkorlátba ütközött.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.