Ugrás a tartalomra

A belgrádi gyerekekhez is ellátogatott a Mikulás

2023.12.06
21:17
2023.12.07
17:07
Forrás
Pannon RTV
Gyümölccsel és édességgel ajándékozta meg őket, a gyerekek pedig a Collegium Hungaricumban rajzolással, énekléssel, játékkal várták a Lappföldről érkező vendéget.

Nagyon várták már a gyerekek a Mikulást a belgrádi Collegium Hungaricumban. A szerb fővárosba ugyan nem december 6-án, hanem csak újév táján szokott megérkezni a fehérszakállú, ám az ott élő magyar gyerekek kedvéért kivételt tett, és sok finomságot hozott. De a gyerekek sem voltak felkészületlenek, versekkel és dalokkal várták a Lappföldről érkező szánkót.

„Mikulás, Mikulás, kedves Mikulás, gyere már, gyere már, minden gyerek vár.”

„Preko brda, preko brega i debelog snega, jure neke čudne sanke, srebrne i tanke. Deda Mraze, Deda Mraze, ne skreći sa staze,ne oklevaj, ne dremaj već poklone spremaj.”

„Áll a fenyő az erdőben, szép ruhában, ünneplőben, tél van, ága csupa hó, ráfújta a Télapó.”
 

A Mikulás a szép fogadtatás láttán kiosztotta az ajándékokat. A csomagokban édesség, gyümölcs és egy-két apróbb játék is volt. Amíg a rénszarvasszán az utcán várakozott, a Mikulás egy kicsit meg is pihent a Collegium Hungaricumban a hosszú út után.

„Nagyon elfáradtam, mert nagyon sok kisgyereknél voltam, meg nagyobbnál is. Lappföldről jöttem, ott majdnem állandóan esik a hó, és hoztam ide is egy kis havat.”

A Mikulásünnepség végére ugyan elállt a havazás a szerb fővárosban, ám az előrejelzések szerint nem kell sokat várni, hogy mindent ismét fehér hótakaró borítson.

Belgrád
Mikulás
Collegium Hungaricum

Most

13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.