Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Biciklitúra a határon át

2020-06-14
12:27
2020-06-14
16:53
Forrás
Pannon RTV
A kerékpárosok Magyarkanizsáról a Rábé-Kübekháza határátkelőn át Újszentivánig tekertek, majd a Tiszasziget-Gyála átkelőn keresztül érkeztek vissza Magyarkanizsára.

Kicsik és nagyok együtt indultak útnak kerékpárral Magyarkanizsáról ma délelőtt a magyar-szerb-román hármashatárhoz. 12 lelkes természetjáró pattant biciklire és teljesítette a közel 65 kilométeres távot.

Pannon RTV

Kicsi, de annál lelkesebb csapat gyülekezett vasárnap délelőtt a magyarkanizsai Városháza előtt. Losonci Bence még csak tizenkét éves, mégis számtalanszor részt vett már hasonló túrán. „Hároméves korom óta túrázok, és azért szeretem a túrákat, mert jó a társaság és nagyon jó időelütés.”

A szegedi Domonkos Ferenc amikor csak teheti, csatlakozik a magyarkanizsaiakból álló csapathoz, hogy együtt járják be a környéket. „Nem olyan nagyon nehéz, most új kerékpárt csináltam magamnak, ezzel lassabb vagyok, de igazából kíváncsi vagyok, hogy hogy bírom a gyűrődést, de szerintem nem lesz gond.”

Pannon RTV

Évek óta minden év tavaszán megszervezik a természetjárók a Hármashatár biciklitúrát. A résztvevők könnyed, családias tempót diktálnak, és 5 óra alatt megjárják a távot. Vörös Tamás, szervező, Oromhegyes: „Távolságban ez olyan 60-65 kilométer. Elindulunk Magyarkanizsáról, át Törökkanizsára, onnan kanyarodunk egy kicsit Oroszlámos felé, Majdány, Rábé, ott a hármashatár, utána be Kübekházára, most már a kiépített úton, Kübekházától Szőregnek fordulunk, majd onnan vissza a gyálai határátkelőhely felé Újszentiván, Tiszasziget, majd átlépünk a határon itt, és ismét Szerbiában vagyunk, Gyála, Ókeresztúr, vissza Törökkanizsa és így érkezünk vissza Magyarkanizsára.”

Pannon RTV

A szervező hozzátette, a túra elsődleges célja egy családias, kellemes nap eltöltése jó társaságban.

biciklitúra
kerékpártúra
kerékpár
bicikli
Magyarkanizsa
Újszentiv
hármashatár
Rábé-Kübekháza
Gyála-Tiszasziget
Természetjáró Egyesület

Most

Népszerű