Ugrás a tartalomra
Beavatják a borászokat
Pannon RTV

Borban az igazság - Bajmokon is

2019-06-29
19:02
2019-06-29
22:57
Forrás
Pannon RTV
A Bajmoki Szent Trifón Borlovagrendet ünnepélyes keretek között felvették a Szerbiai Borrendek Szövetségébe.
Borászok és boraik

351 pálinka és 40 bor minta várta a kóstolókat szombaton Bajmokon a Borrendek és borlovagok találkozóján. Mintegy száz díszruhába öltözött borlovag vonult fel a központban, ahol a Bajmoki Szent Trifon Borlovagrendet felvették a Szerbiai Borrendek Szövetségébe. Az ország legfiatalabb borlovagrendjének beavatásán a magyarországi borlovagok is részt vettek. „Átnyújtottuk nekik is a kérvényünket, szeretnénk csatlakozni a Magyarországi borszövetségbe is” - mondta Molnár Károly, a Bajmoki Szent Trifon Borlovagrend nagymestere.

Borászok az avatáson

A Magyar Borrendek Országos Szövetségébe 49 határon belüli tag tartozik és 12 határon túli borrend. A tevékenységük az egész Kárpát-medencére kiterjed - mondta Koczor Kálmán. A Magyar Borrendek Országos Szövetségének elnök-nagymestere elmondta, nagyszabású akcióval készülnek a trianoni békeszerződés századik évfordulójára. „Egy nemzeti összetartozás színű bort kívánunk összeállítani. A történelmi Magyarország összes borvidékről szeretnénk összegyűjteni a nemes nedűt és 2020. június 4-én szeretnénk a nyilvánosság elé tárni.”

Az ünnepély

A Borrendek és borlovagok találkozóját Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere nyitotta meg. „Nagyon jó érzés együtt lenni ezekkel az emberekkel, akik nem csak a régióból, hanem a határon túlról is érkeztek. Vendégeink vannak Magyarországról is és ahogy hallhattuk a nagymesterektől is: a legfontosabb üzenete ezeknek a találkozóknak, hogy nemzetek közötti kapcsolatokat ápolnak.”

A borkirálynő

Az eseményen megkoronázták a Bajmoki Szent Trifon Borlovagrend új királynőjét, új borlovagokat avattak, valamint kiosztották a bor és pálinka verseny díjait is.

Bajmok
Bajmoki Szent Trifón Borlovagrend
Szerbiai Borrendek Szövetsége
templombúcsú

Most

19:19, Frissítve: 20:35

Exkluzív interjú James Bonddal

Egy ausztrál úriember, aki fiatalon mindennél jobban szeretett volna a legendás dupla nullás ügynök szerepében tündökölni a mozivásznon.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.