Ugrás a tartalomra
Beavatják a borászokat
Pannon RTV

Borban az igazság - Bajmokon is

2019-06-29
19:02
2019-06-29
22:57
Forrás
Pannon RTV
A Bajmoki Szent Trifón Borlovagrendet ünnepélyes keretek között felvették a Szerbiai Borrendek Szövetségébe.
Borászok és boraik

351 pálinka és 40 bor minta várta a kóstolókat szombaton Bajmokon a Borrendek és borlovagok találkozóján. Mintegy száz díszruhába öltözött borlovag vonult fel a központban, ahol a Bajmoki Szent Trifon Borlovagrendet felvették a Szerbiai Borrendek Szövetségébe. Az ország legfiatalabb borlovagrendjének beavatásán a magyarországi borlovagok is részt vettek. „Átnyújtottuk nekik is a kérvényünket, szeretnénk csatlakozni a Magyarországi borszövetségbe is” - mondta Molnár Károly, a Bajmoki Szent Trifon Borlovagrend nagymestere.

Borászok az avatáson

A Magyar Borrendek Országos Szövetségébe 49 határon belüli tag tartozik és 12 határon túli borrend. A tevékenységük az egész Kárpát-medencére kiterjed - mondta Koczor Kálmán. A Magyar Borrendek Országos Szövetségének elnök-nagymestere elmondta, nagyszabású akcióval készülnek a trianoni békeszerződés századik évfordulójára. „Egy nemzeti összetartozás színű bort kívánunk összeállítani. A történelmi Magyarország összes borvidékről szeretnénk összegyűjteni a nemes nedűt és 2020. június 4-én szeretnénk a nyilvánosság elé tárni.”

Az ünnepély

A Borrendek és borlovagok találkozóját Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere nyitotta meg. „Nagyon jó érzés együtt lenni ezekkel az emberekkel, akik nem csak a régióból, hanem a határon túlról is érkeztek. Vendégeink vannak Magyarországról is és ahogy hallhattuk a nagymesterektől is: a legfontosabb üzenete ezeknek a találkozóknak, hogy nemzetek közötti kapcsolatokat ápolnak.”

A borkirálynő

Az eseményen megkoronázták a Bajmoki Szent Trifon Borlovagrend új királynőjét, új borlovagokat avattak, valamint kiosztották a bor és pálinka verseny díjait is.

Bajmok
Bajmoki Szent Trifón Borlovagrend
Szerbiai Borrendek Szövetsége
templombúcsú

Most

21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.