Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

2022.05.28
17:07
2022.05.28
19:56
Forrás
Pannon RTV
Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.
Pannon RTV

A borús, esős időjárás ellenére is benépesült a horgosi Művelődési Ház melletti tér. A Bor és hal elnevezésű rendezvényen több mint 200 fajta bor közül válogathattak az érdeklődők. Volt rozé, fehér- és vörösbor is.

Molnár-Kecsenovity Erna, Horgos: „Nagyon remek a hangulat, ahhoz képest, hogy az időjárás délelőtt még nem kedvezett a szervezőknek, de már remek illatok vannak a halászlé miatt, és a borkóstolás is, látom, hogy egyre népszerűbb már. A szervezőknek is gratulálok, tényleg egyre többen vagyunk és remek a hangulat.”

Pannon RTV

A program részeként halászléfőző versenyt is szerveztek, ahol közel húsz csapat mérte össze tudását. Mindenki a saját, jól bevált receptje alapján dolgozott. A horgosi Turu Zoltánéknál három fajta halból készült a halászlé.

„Ez szegedi és bajai halászlének készült, de ez egy horgosi halászlé lesz a végén, ami reméljük, hogy nagyon finom lesz. Majd a zsűri eldönti, hogy milyen az íze, mi lesz a helyezés, de bízunk benne, hogy jó helyezést fogunk elérni.”

Pannon RTV

A borkóstolás mellett a legjobb nedűket szakmai zsűri értékelte. Összesen 214 fajta borral neveztek be. Szerbia mellett Magyarországról, Romániából, Felvidékről, sőt Koszovóból is érkeztek minták. A programot Szent Orbán napjához kötik már évek óta.

Bacskulin István, nagymester, Szent Orbán Borlovagrend, Horgos: „Tudni kell, hogy Szent Orbán pápa a szőlészek, borászok, kocsmárosok védőszentje és ő a mi névadónk is. A horgosi Szent Orbán Borlovagrend ezt a nevet vette fel. Az ültetvények most az időjáráshoz képest elég jó állapotban vannak, már virágzási stádiumban.”

Pannon RTV

A rendezvényen továbbá kirakodóvásár is várta a látogatókat.

Bor és hal
rendezvény
Horgos
Szent Orbán Borlovagrend
bor
halászlé

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű