Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A borús idő sem szegte a túrázók kedvét

2019.03.16
11:25
2019.03.16
16:19
Forrás
Pannon RTV
Idén is megszervezte a hagyományos tavaszváró Sándor-napi gyalogtúrát a magyarkanizsai Természetjáró Egyesület. Ezúttal Adorjánra indult a kis csapat.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A felhős, esős idő sem tántorította el a magyarkanizsai természetjárókat. Gyerekek és felnőttek egyaránt hátizsákkal indultak el a mintegy 13 kilométeres útra. Bosznai Ádám még csak 11 éves, de már korábban is vett részt hasonló gyalogtúrán: „Szeretek túrázni, és hát a társaság is jó.”

Vörös Tamás igazi túrázónak tartja magát. Kutyájával érkezett a sétára: „Túrázni szeretek jobban, tehát kerékpárral is szoktam túrázni, de a sétálás sem áll messze tőlem. Futni is eljárok, úgyhogy fejlesztem egy kicsit az izomzatomat, ez a kis bemelegítés.”

Pannon RTV/Molnár Ádám
Pannon RTV/Molnár Ádám

Hosszú évek óta, rendszeresen megszervezi a tavaszindító túrát a Természetjáró Egyesület. Ez alkalommal mintegy húszan indultak el a kétórás gyaloglásra. Böröc Sándor, szervező, Természetjáró Egyesület, Magyarkanizsa: „Többszörös célja van természetesen, egyrészt a barátkozás, másrészt lehet egy kicsit sport jellege is, rekreáció jellege is. Hogyha, mint csapatot nézzük, egy kis csapatépítés is, barátkozás, meg egy kicsit kint vagyunk a természetben, kimozdulunk.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A túrázók a Tisza-menti töltésen végighaladva az adorjáni Kopó-tanyáig gyalogoltak. Az egyesület és a házigazda üdítőt és tűzrakó helyet biztosított mindenkinek.

Magyarkanizsa
gyalogtúra
Sándor-nap
Adorján

Most

21:36, Frissítve: 21:46

Ballagásra készülve

A nyolcadikosok ballagására már az egész országban készülnek az általános iskolák. A diákok bíznak abban, hogy a járványügyi előírások lehetővé teszik, hogy együtt ünnepeljenek iskolatársaikkal, tanáraikkal.
20:10, Frissítve: 20:19

Zöld oázis Temerin központjában

A helyiek és a községbe látogatók is szívesen töltik szabadidejüket a temerini kastélyparkban a madarak énekét, a békák brekegését hallgatva. A közkedvelt parkot most köztársasági és önkormányzati forrásokból újítják fel.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.