Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A borús idő sem szegte a túrázók kedvét

2019-03-16
11:25
2019-03-16
16:19
Forrás
Pannon RTV
Idén is megszervezte a hagyományos tavaszváró Sándor-napi gyalogtúrát a magyarkanizsai Természetjáró Egyesület. Ezúttal Adorjánra indult a kis csapat.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A felhős, esős idő sem tántorította el a magyarkanizsai természetjárókat. Gyerekek és felnőttek egyaránt hátizsákkal indultak el a mintegy 13 kilométeres útra. Bosznai Ádám még csak 11 éves, de már korábban is vett részt hasonló gyalogtúrán: „Szeretek túrázni, és hát a társaság is jó.”

Vörös Tamás igazi túrázónak tartja magát. Kutyájával érkezett a sétára: „Túrázni szeretek jobban, tehát kerékpárral is szoktam túrázni, de a sétálás sem áll messze tőlem. Futni is eljárok, úgyhogy fejlesztem egy kicsit az izomzatomat, ez a kis bemelegítés.”

Pannon RTV/Molnár Ádám
Pannon RTV/Molnár Ádám

Hosszú évek óta, rendszeresen megszervezi a tavaszindító túrát a Természetjáró Egyesület. Ez alkalommal mintegy húszan indultak el a kétórás gyaloglásra. Böröc Sándor, szervező, Természetjáró Egyesület, Magyarkanizsa: „Többszörös célja van természetesen, egyrészt a barátkozás, másrészt lehet egy kicsit sport jellege is, rekreáció jellege is. Hogyha, mint csapatot nézzük, egy kis csapatépítés is, barátkozás, meg egy kicsit kint vagyunk a természetben, kimozdulunk.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A túrázók a Tisza-menti töltésen végighaladva az adorjáni Kopó-tanyáig gyalogoltak. Az egyesület és a házigazda üdítőt és tűzrakó helyet biztosított mindenkinek.

Magyarkanizsa
gyalogtúra
Sándor-nap
Adorján

Most

14:13, Frissítve: 14:44

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.
13:37, Frissítve: 13:58

Ismét felszálló ágban az üzemanyagárak

Drágult az üzemanyag Szerbiában, és további áremelkedésre kell számítani. Február 15-ével nőtt az üzemanyagra kiszabott jövedéki adó mértéke az országban, ez az egyik, míg az olaj világpiaci árának növekedése a másik oka a drágulásnak.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.