Ugrás a tartalomra
Tanjug/Matt Sayles/Invision/AP

Bruno Mars és Kendrick Lamar is 6 Grammyt kapott

2018-01-29
08:55
2018-01-29
16:42
Forrás
MTI
A legtöbb jelöléssel rendelkező Jay-Z üres kézzel távozott a Grammy-díjátadóról.

Vasárnap este tartották a 60. Grammy-díj gálát New Yorkban. Az est legnagyobb nyertesei Bruno Mars és Kendrick Lamar voltak.

Bruno Mars már a gálát megelőző órákban kapott 3 Grammyt az R&B kategóriákban, később aztán átvehette That’s What I Like című slágeréért az év dalának járó, 24K Magic című számáért és az azonos című lemezért pedig az év felvételének és albumának járó Grammyket.

A rapper Kendrick Lamar 7 jelöléséből ötöt díjra váltott az amerikai zeneipar legjelentősebb elismeréseinek átadásán. A kaliforniai előadó a rap kategória összes díját besöpörte: Grammyt kapott a Rihannával közösen előadott Loyalty című számért, a Humble. című felvételért három szobrocskát is átvehetett, emellett Damn című albuma is díjat ért a legjobb rap album kategóriában.

A legtöbb kategóriában, nyolcban Jay-Z-t jelölték, ő azonban üres kézzel volt kénytelen távozni a gáláról. Az év felfedezettje Alessia Cara kanadai énekesnő lett.

A pop kategóriákban 2 Grammyt kapott Ed Sheeran, aki nem vett részt a gálán. Shakiráé lett a legjobb latin albumért járó díj. A legjobb elektronikus zenei album a német Kraftwerk formáció 3-D The Catalogue című lemeze lett. Megkapta 3. Grammy-díját a Rolling Stones: Blue & Lonsome című lemezük a legjobb hagyományos blues lemez kategóriában nyert. Posztumusz kapott Grammy-díjat mások mellett Carrie Fisher színésznő és Leonard Cohen énekes.

Grammy-díj

Most

22:35

A VIVE 25 éve

Nagy várakozás előzi meg a VIVE magyarnóták és csárdások fesztiváljának szeptember 26-ra és 27-re tervezett 25 éves jubileumi ünnepségét.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.