Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Busó és boszorkány bábok készültek Temerinben

2022.01.08
16:47
2022.01.08
17:13
Forrás
Pannon RTV
Bábkészítő műhelymunkát tartottak Temerinben. A téli hangulat és a január hatodikán kezdődött farsangi időszakkal összhangban busó és boszorkány bábokat készítettek a gyerekek.
Pannon RTV/Bognár Róbert

A gyerekek fakanalakat alakítottak át busó és boszorkány bábokká, a farsangi időszak szellemében.

Puszti Áron: „Én boszorkányt készítettem, azért mert nekem a boszorkány tetszik, mert gonoszak és a sötétet szeretik.”

Garbac Adél: „Nekem azért tetszik a busó, mert ők farsangkor mindig felvonulnak, és olyan rémisztőek, meg kolompolnak, és elijesztik a telet.”

Kósa Viola: „Boszorkányt készítek, mert az jobban tetszik, mint a busó, de amaz is nagyon tetszik. A boszorkányok azért tetszenek, mert seprűn lovagolnak.”

A Vándor Bábszínház rendszeresen készít tematikus előadásokat és szervez műhelymunkákat. A foglalkozás kezdetén a gyerekek megismerkedtek a farsang és a busójárások történetével, valamint a busók szerepével a felvonulásokon.

Garbac Sarolta, a  temerini Vándor Bábszínház tagja: „Mivel a farsangi időszakban vagyunk, és a farsangnak egy nagyon szép és színes része a farsangi felvonulás, ezért ilyen bábokat fogunk készíteni, alakoskodó bábokat, és akkor itt esett a választásunk a busójárásra és a busókra, akik magyar kulturális örökség, hungarikum, a busójárás és maguk a busók, mint alakoskodó személyek.”

A foglalkozásvezetők reményei szerint a gyerekek ihletet kaptak saját jelmez elkészítéséhez is, amelyben majd részt vesznek a farsangi felvonuláson, ha megszervezik.

báb
műhelymunka
Temerin
Vándor Bábszínház

Most

12:47

Orbán Viktor bemutatta kormánya szerkezetét

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedd reggel bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Népszerű