Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

A cerkófmajom a Palicsi Állatkert új szenzációja

2019.08.20
15:29
2019.08.20
16:16
Forrás
Pannon RTV
Amerikai bölények, kétpúpú teve, törpekajmán és cerkófmajom. Többek között ezekkel az új állatokkal gazdagodott, bővült a Palicsi Állatkert.

A cerkófmajom szinte szenzációnak számít, ugyanis ez az afrikai faj eddig még soha nem volt megtekinthető az állatkertben.

Pannon RTV/Raffai Csaba

A cerkófmajmok jelenleg bent, az üvegfal mögött láthatók. A kíváncsi látogatók percekig farkasszemet néznek velük, ugyanis rendkívül különleges majomfajtáról van szó. Türelmetlenül várják már az új kifutó elkészülését, hogy minél hamarabb megmutathassák magukat a nagyközönségnek, és nem utolsósorban élvezzék a szabadabb mozgást.

Ha tovább sétálunk az állatkertben porban fekvő amerikai bölényeket láthatunk, akik még szemmel láthatóan szokják új helyüket.

A lámák a hőséget próbálták átvészelni kedd délelőtt. Kevésbé élvezik a 30 fok fölötti hőmérsékletet.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Az idei év egyébként igazi baby boomot hozott a palicsi intézmény esetében, hiszen sok új állat született. A növényevők közül a dámvadak, a lámák és jávorantilopok állománya bővült, de a madárvilág is új fiókákkal gyarapodott az emuknak, a páváknak és a fácánoknak köszönhetően. Dr. Jánosi Tibor, az állatkert állatorvosa elmondta, az eddigiek mellé további állatokat várnak még az idén: „A kétpúpú teve mellé, ami Nyíregyházáról érkezett, egy másik kétpúpú tevét várunk Eszékről, ami majd a párja lesz. Abban reménykedek, hogy ez még az idén sikerül. A római állatkertből pedig egy perzsa leopárdot hozunk a meglévő leopárd mellé, amely annak idején Hannoverből jött.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A folyamatos vízellátás mellett az intézmény dolgozói különböző módszerekkel arra törekednek, hogy az állatok könnyebben átvészeljék a nyári hőséget. A fókák például a medence felett kihelyezett árnyékolót, míg a medvék fagyasztott gyümölcsöt kapnak. Az állatkertben elárulták stábunknak, az elkövetkező időszakban meglepetéssel készülnek az ünneplő szabadkaiaknak.

A közelgő városnap alkalmával különböző programokkal és látványetetéssel várják az idelátogatókkal az állatkert dolgozói.

cerkófmajom
Palicsi Állatkert
bölény
kétpúpú teve
kajmán
Dr. Jánosi Tibor

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.

Népszerű