Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Cirkusz gyerekeknek

2019-02-22
14:32
2019-02-22
18:50
Forrás
Pannon RTV
A magyarországi Fővárosi Nagycirkusz animátorai tartanak foglalkozást gyermekeknek a Zentai Teátrumi Napok fesztiválsorozat részeként. A legkisebbek megtekinthetik a gyermekelőadásokat is a színpadon.

A gyerekek képzett animátorok segítségével nyerhettek bepillantást a cirkuszi kellékek világába. Mezei Borbála: „Szerettem táncolni azon a kötélen, fogtak, de eléggé, na jó, nem féltem, de mindegy, és zsonglőrködés is, ilyen gyakorlatokat a testvéremmel gyakoroltunk, és tányért is pörgettünk.”

A gyerekek többsége ügyesen elsajátította az artisták alapvető trükkjeit. Mezei Bertalan: „Tegnap tanultam meg így pörgetni, úgy, hogy meglöktem a kezemmel, és nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik, úgyhogy igazából egész könnyű belejönni, de viszont a bepörgetés annál nehezebb.”

Az animátorok rövid bemutatója után a vállalkozó kedvű gyerekek ki is próbálhatták a cirkuszi kellékeket. Hornyák István, a Fővárosi Nagycirkusz készségfejlesztője elmondta: „Nagyon egyszerűek, nagyon jó készségfejlesztőek, én azt gondolom, hogy így kell elkezdeni, és utána lehet építkezni. Valószínűleg 100 gyerekből kettő fog ezzel tovább foglalkozni, viszont aki már most is foglalkozik vele, annak rengeteg pozitív hatását tapasztalhatják akár iskolában, tanulás közben, bármikor.”

A program nagyon népszerűnek számít a fesztiválra látogató gyermekek körében. Csürke Tibor készségfejlesztő artista szerint: „A gyerekek mindig nagyon bevállalósak, hogy mondjam, igazi terminátorok, mert ha elejtik, vagy elesnek, akkor ugyanúgy felállnak, újból kezdik, nagyon érdekli őket és hát nem is tudom, hogy mondjam, teljes mértékig odavannak ezért a dologért.”

A cirkuszi kellékek kipróbálhatóak a fesztivál gyermekprogramja keretén belül szombaton is a Zentai Magyar Kamaraszínházban.

cirkusz
Zenta
Teátrum Neked
Zentai Teátrumi Napok

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.